21. kesäkuuta 2008

Juhannuspäivänä Berg - Motala

Aamulla heräsimme ja yritimme palautella itsetuntomme edellisinä päivinä vallinneelle hyvälle tasolle. Aamiaisen jälkeen aloimme viritellä köysiä ja vinssejä illalla tehtyjen suunnitelmien mukaan. Kaikki oli kunnossa, mutta jokin vei huomiomme, emmekä huolehtineet vuorostamme. Kolme venettä ehti livahtaa ennen meitä sulutukseen. Seuraava shokki tuli, kun sulunhoitaja ilmoitti että olemme seuraavana tosin vasta lounaan jälkeen. Tämä sain taas verisuonet ohimoissa pullistelemaan, mutta itsehillinnän ja lyhyen neuvottelun jälkeen sain lupauksen, että asiaa harkitaan vielä. Iloiseksi yllätykseksi jonkin ajan kuluttua sululta viittoiltiin, että voimme tulla.

Olimme juuri kiinnittämässä köysiä uuden suunnitelman mukaan, kun kuulimme sulun hoitajan sanovan murteisella suomenkielellä, että hyvältä näyttää peruuta vielä metri. Siitä alkoi urakkamme ensin 7 allasta ylös perä perään ja sitten vielä 4 + 2 +2. Kaikki tehtiin taas runsaan yleisöjoukon, tekisi mieli sanoa satojen, seuratessa ja arvioidessa suoritustamme.

Kaikki meni mallikkaasti ja edellisen illan alakulon jälkeen päät olivat nousseet pystyyn ja paidat saatu hiestä märäksi.

Päivän tavoitteeksi oli asetettu Motala, jonne halusimme ehtiä hyvissä ajoin ja ainakin ennen kuin opitut sulutustaidot ehtivät unohtua. Kaupunkiin tultaessa oli kartan mukaan odotettavissa viisi altainen sulku. Ennen kuin sinne päästäisiin oli selvitettävä Bergin 15 altaan lisäksi kahdeksan siltaa yksi sulku ja Boren järvi. Eiköhän siinä ole aktiiviloman aineksia ihan kosolti yhdelle päivälle.

Päivä meni siltoja selvitellessä ja ajellessa n. 5 - 6 solmun nopeutta. Suluille ehdittiin tunti ennen niiden sulkemista ja reippaasti aloitimme kipuamisen ylöspäin. Sululla oli ainakin kymmenien, ellei satapäinen yleisö seuraamassa eri miehistöjen onnistumista. Puolessa välissä itsevarmuus oli jo siinä mitassa, että katsoin voivani vapauttaa itseni tarkkailusta ja nostin ARC lipun kutteristaagiin kuin tervehdykseksi odottavalle yleisölle. Ylös päästiin mallikkaasti ilman maanpinnalle pudottavia takaiskuja.

Motalassa jouduimme jäämään suljetun sillan johdosta ennen keskustaa olevaan camping-alueen laituriin yöksi. Paikka oli rauhallinen ja mukava, mutta ilman kaupungin iloja. Keskustaan lähetettiin tunnustelumatkalle 3 hengen partio, joka oli kuitenkin aamulla jotenkin vaitonainen, eikä raporttia tahtonut saada ulos kuin lypsämällä.

Ei kommentteja: