31. toukokuuta 2009

Falmouth sunnuntai 31.5.2009

Sää oli aurinkoinen ja lämmin. Tänään Jatta ja Kari lähtisivät Raumalta Tampereen, Riian ja Gatwickin kautta kohti Falmouthia. Päivän vietin pääosin veneellä kirjoitellen blokia ja järjestellen sisätiloja. Kuntoa hoidin tekemällä parin tunnin kävelylenkin. Illan suussa tuli Xialta puhelu kännykkään. He olivat saapuneet Englannin rannikon läheisyyteen GSM verkon kantoalueelle. Jorma ilmoitti Xian saapuvan n. 5 tunnin kuluttua satamaan. Hän pyysi järjestämään riittävästi olutta paikalle. Miehistö oli seilannut nollatoleranssilla Azoreilta. Laituriin päästyä olisi janon sammuttaminen ajankohtaista.

Katselin Xialle sopivaa laituripaikkaa. Sellainen löytyi toisen veneen kyljestä. Ennakoitu aikataulu piti paikkansa. Xian valot ilmestyivät näkyviin 22.45 ja vene kiinnittyi laituriin tasan 23.00.
Varasin 24 tölkkiä olutta laiturille alkupaloiksi. Tölkit sihahtelivat auki kiivasta vauhtia. Xialla oli ollut vatsatautia riesana tällä legillä. Jorma vallankin vaikutti huonokuntoiselta. Olutkaan ei hänelle maistunut. Xiassa ei myöskään ollut pidetty lämmityslaitetta merellä päällä. Vene oli kylmä ja kostea. Lämmitys saatiin päälle ja olo veneessä muuttui miellyttävämmäksi aste asteelta.

Ei kommentteja: