27. marraskuuta 2008

IV - päivä merellä. 27.11.2008 keskiviikko

Nopeus paranee meillä ja harmi vaan muutamalla lähimmällä kilpailijalla ehkä vielä enemmän. Nopeuden takana ovat voimistuneet tuulet. Ajoimme illan, yön ja lähes koko päivän suuntaan 220 astetta spinaakkerin avulla. Tuuli tuli 50 - 60 astetta. Olemme pyrkineet välttämään lännessä olleita heikon tuulen alueita. Iltapäivän aikana ennuste muuttui ja suuntasimme melkein suoraan länteen. Jatkanemme sinne 1 - 2 vrk. Kuluneen vuorokauden aikana tuulet ovat olleet 4 - 8 m/s, mutta illansuussa ne vahvistuivat
6 - 8 m/s. Oletamme tuulen voimistuvan yön aikana ja pienensimme sen vuoksi purjealaa. Spinaakkerin tilalle vaihdoimme ison ja genuan, joita käytämme ainakin aamuun asti.
Tuulien kannalta olemme valinneet reittimme kohtalaisen hyvin. Viimeisen vuorokauden aikana on idempänä ja etelämpänä ollut kovempi tuuli. Siellä olleet veneet ovat saaneet siitä hyötyä. Vuorokauden aikana kertyi maileja 150 ja " kellotimme" nopeusennätyksen 10,5 kn. Kilpailusijoituksessamme ei suurta muutosta ole tapahtunut. Suomalaisten veneiden kärkipaikalla on Xia.

Iltapäivällä kalaonnemme kääntyi. Vedimme kolmea uistinta perässä ja kahteen nappasi melkein samanaikaisesti. Kalat olivat mukavan kokoisia Doradoja 3 ja 4 kiloiset. Ensimmäiset välipalat nautittiin suoraan tuoreena Wasabilla maustettuina.

Ruokalistalla oli puuroa aamiaiseksi, herkkusienikeittoa lounaaksi ja tietenkin kalaa päivälliseksi. Kalan kanssa oli tarjolla "mummon muusia" Leipänä meillä on näkkileipää ja korppuja. Levitteenä on Hollantilaista peltipurkkeihin pakattua, todella maukasta voita. Sitä voi avaamattomana säilyttää huoneen lämmössä. Siitä pitävät kaikki paitsi omalääkäri.

Tänään olemme taas olleet radioyhteydessä Xian kanssa kahdesti ja Tenarezen kanssa kerran. Radioamatöörejä on tavattu bändillä vakioaikaan toista kymmentä.

Veneen rutiinit ovat asettumassa paikalleen. Se näkyy tehokkaampana toimintana ja lopuksi kertyneinä maileina. Joudumme vielä tekemään listan erivaiheissa suoritettavista tehtävistä. Tällä pyritään ehkäisemään unohtamistapauksia.

Päivisin aurinko on polttavaa. Aurinkorasvojen suojakertoimien pitää olla lähes 50. Omani on 50+.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

27.11. oli jo torstai!

terveisiä Veskulle ja tsemppiä kaikille!

Markku Polarteknikistä