8. joulukuuta 2008

XV- päivä merellä. 08.12.2008 maanantai

Pääsimme illalla mukavaan menoon piristyneiden tuulien ansiosta. Aloitimme yön genualla ja isolla turvallisuussyistä. Tuuli oli yöllä vakaa ja sen nopeus vaihteli 4 - 6 m/s. Kahden aikaan vahdin vaihdon yhteydessä vaihdoimme myös purjeita. Genua rullattiin sisään ja tilalle nostettiin genaakkeri. Nopeutta saatiin lisää 1 - 2 solmua ja se vaihteli 6 - 8 solmua. Näillä purjeilla jatkettiin aamuun ja ne ovat ylhäällä vieläkin tätä kirjoitettaessa.

Päivällä tuuli voimistui hieman ja vaihteli 6 - 8 m/s. Venettä se kuljetti 7,5 - 8 solmun nopeudella ja hetkittäiset huiput olivat vähän päälle 10 solmua. Tilanne on muuttunut. Nyt voi ja pitää mennä lujaa jos aikoo pitää kiinni asemistaan. Tämä tulisi tehdä niin, että laitteet pysyvät ehjänä. Maileja syntyi 24 tunnin hieman yli 150.

Sääennuste lupasi tasaista reipasta tuulta koko loppumatkalle. Nämä lienevät niitä paljon puhuttuja pasaatituulia ja me olemme päässeet niihin kiinni. Aallokko on pientä eikä häiritse veneen kulkua. Näin vene saa tuulen voimakkuuteen nähden hyvän nopeuden.

Veden kohina veneen perässä on niin kova, ettei normaalia puhetta tahdo istumalaatikossa kuulla.

Päivä oli erittäin lämmin ja aurinkoinen. Mittasimme lämpötilaksi biminikatteen alla +31 astetta. Merivesi on mittarimme mukaan 27 asteista.

Miehistö ruokittiin tänään seuraavan menun mukaan: Aamiainen puuro, mysli, kahvi, tee, näkkileipä ja leikkeleet. Lounas sienikeitto ja jälkiruokana ananasviipaleita. Päivällinen hyvin maustettu meririsotto.

Matkantekoa vauhditettiin musiikin avulla. Tällä kerralla soitimme CD levyiltä hienoja merimies aiheisia ja muita kappaleita. Illalla Jaska tunnelmoi huuliharpun kanssa.

Matkan päämäärä lähestyy hyvää vauhtia. Tätä kirjoitettaessa matkaa maaliin oli n. 720 Nm. Mikäli kaikki menee hyvin, voimme odottaa ehtivämme perille St Lucialle viikonvaihteen aikana.

1 kommentti:

Sail Fast Team kirjoitti...

Heips,

Ei muuta kuin vauhdilla St Lucialle asti:-)
Tsemppia ja jaksamista loppuun asti. //Eero Heino