20. huhtikuuta 2009

10.4.2009 Perjantai ( pitkäperjantai ). Veneen kunnostuspäivä II

Jatkoimme kunnostustöitä. Aloitimme vaihtamalla taakse helat, joihin voi kiinnittää blokin esim spinnun tai genaakkerin skuuttia varten. Tulomatkalla hajosi useita blokeja ja itse tekemäni hela sai uutta muotoa. Tein kotona käynnin yhteydessä uudet vahvemmat ja paremmin muotoillut. Nyt irtoaa kansi ennen kuin hela vääntyy. Asennus onnistui hyvin.

Ankkuriketjua varten olimme ostaneet merkkausmaalia jo Forte de Francesta. Nyt suoritimme maalauksen. Sovimme että maalataan kunnon keltaiset hohtovärimerkit 10m välein. Seppo innostui vahingossa maalaamaan merkin jo myös 15 m kohdalle. Suunnitelma piti uusia että saatiin merkintään jonkinmoinen ymmärrettävä ja muistissa pysyvä logiikka. Maalattiin merkit 5 m metrin välein. Viimeinen jätettiin pois kun maalin loppuessa kesken. Muuten maalaus onnistui hyvin.

Perävetolaitteen maalaus tehtiin viiteen kertaan. Maali oli kotimaan peruja Hempelin perävetolaite maalia. Potkuria emme maalanneet.

Ruostumattomiin kaide- ja muihin osiin oli tarttunut ruostetta. Maalausurakkaan kuului niiden puhdistaminen. Kaveri sai ne lähtemään kohtalaisen hyvin. perjantain aikana.

Illan vietimme marina elämää seuraten. Minä selasin myös nettiä ahkerasti. Sain Pentiltä tunnukset hyvään Wi-Fi – osoitteeseen ja hyödynsin sitä innolla. Sain mm selville, että Tanja Karpela on raskaana ja on vihitty salaa. Niinpä niin, edellisestä sulhosta taisi ollakin jo useampi kuukausi. Illan hämärässä huomasin parituumaisen torakan tarpovan kansiluukusta sisään Sepon hyttiin. Saimme matkanteon keskeytettyä. Yksilö oli ilmeisesti kömpelö vanhus, joka ei enää pystynyt liikkumaan ripeästi.

Ei kommentteja: