26. marraskuuta 2008

III - päivä merellä. 26.11.2008 keskiviikko

Jälleen on leppoisa vuorokausi takana. Merellä ei ole ollut mainittavaa aallokkoa, eikä toivottua tuulta ole löytynyt etsinnöistä huolimatta. Tuulen nopeus on vaihdellut 2,5 - 5,5 m/s suunnasta 50 - 60 astetta. Se ei saa venettämme liikkeelle toivomallamme tavalla. Uskomme, että kovemmat tuulet parantaisivat kilpailukykyämme.

Olemme leikanneet tuuleen 15 - 20 astetta ja ajaneet kurssia 225 astetta. Yötä vasten lähdimme isolla ja genaakkerilla, jota käytimme kuten spinnua. Yöllä tuulen laskettua 2,5 - 3,0 m/s otimme ison sisään. Näin mentiin aamuun saakka ja tuulen voimistuttua otimme ison jälleen mukaan. Iltapäivällä vaihdoimme genaakkerin spinaakkeriin. Jouduimme ottamaan sen kuitenkin melko pian alas kun väliaikainen puomin kiinnityspiste piti rakentaa uudelleen. Istumakaukalo oli pari tuntia konepajana. Vesan ideoilla
ja johdolla rakensimme uuden "istukan " puomille maston päähän. Se inspiroitiin saatavilla olevista varusteita. Alumiinia kierteitettäessä komennettiin Jaakko avaamaan Stolisnaya - pullonsa. Jaloa juomaa käytettiin leikkuunesteenä. Hyvin toimi. Jaakolla oli surkea ilme kasvoillaan. Pulloon onneksi jäi vielä jäljelle. Onneksi koska ei tiedä jos pitää tehdä uusia kierteitä alumiiniin. Kello 18:00 saimme spinnun taas ylös ja aloitimme mailien keräilyn uudella innolla.

Vedimme koko päivän kahta siimaa vieheineen veneen perässä. Saalista emme onnistuneet vielä saamaan. Yöllä veneen ympärillä pyöri isohkoja kaloja.

Saimme illalla sähköpostilla kaikkien ARC - veneiden sijaintitiedot ja niistä saa jonkinmoisen käsityksen kilpailutilanteesta. Saamiemme sähköpostien mukana olemme kuitenkin saaneet parempaa tietoa omasta asemastamme muihin nähden. Tämän päivän sijaintipäivitysten perusteella olemme meille lähetettyjen viestien perusteella luokkamme 9. ja kokonaiskisassa jossain 90 paikkeilla.

Sijoituksemme ei parantune lähipäivinä koska jatkamme samaa kurssia. Emme uskalla ajaa enempää länteen sinne ennustettujen keveiden ja epämääräisten tuulien johdosta.

Radioliikenne on ollut aktiivista. Kiitos sähköposteista ja tekstiviesteistä. On mukava saada näkemyksiä ja kommentteja veneen ulkopuolelta.

Veneen ruokalistalla oli eilen illalla luvassa olleet sopat, aamulla puuroa ja lounaaksi sienikeittoa. Päivllisen laittovuoro oli nyt minulla.. Laitoin munakkaan käyttäen lisukkeina jauhelihaa, sipulia ja paprikaa. Ruoka kelpasi eikä kukaan halunnut ulos ravintolaan syömään. Ruuan valmistuksessa oli konsulttina Kale.

Veneessä oli tänään ensimmäinen varsinainen kylpypäivä. Puolet miehistöstä kävi uimatasolla peseytymässä merivedellä. Huuhtominen tapahtui vesikoneella tehdyllä makealla vedellä.

Ei kommentteja: