17. kesäkuuta 2009

Keskiviikko 17.6.2009 Päivä Visbyssä

Yön aikana pystyimme purjehtimaan, mutta viimeisten kolmen tunnin aikana piti ottaa kone avuksi säilyttääksemme kurssin kohti Visbytä. Tuuli pyrki viemää meidät liiaksi kohti itää ja rannikkoa. Aamulla tuli vastaamme suomalainen purjevene LauraX. Se oli matkalla etelään.
Saavuimme Visbyn vierasvenesatamaan klo 10.05. Tämän etapin pituudeksi tuli tripin mukaan 187 Nm. Aikaa kului 29h 5min ja konetunteja kertyi 17,4.
Satama vaikutti tyhjältä, kun olin viimeksi ollut siellä parhaan kesäsesongin aikaan. Tankkasimme ensin polttoainetta 81,5l ja sitten kiinnityimme marinaan kylkikiinnityksenä paraatipaikalle. Ilma oli kaunis aurinkoinen lämpöä +20 astetta. Kesä ja turistit olivat saapuneet Visbyhyn, mutta veneilijät eivät vielä olleet ehtineet tänne. Kävimme Karin kanssa kaupassa tekemässä muonatäydennyksiä viimeistä etappia varten. Matka vanhan kaupungin rannasta muurien ulkopuolelle oli kohtalainen ja laittoi veren kiertämään. Teimme ostokset paikallisessa Komsum´issa. Suihkun jälkeen kävimme syömässä viereisessä rantaravintolassa. Minä ja Kari painuimme aikaisin nukkumaan, mutta Jatta kävi vielä iltakävelyllä vanhassa kaupungissa.

Ei kommentteja: