14. kesäkuuta 2009

Sunnuntai 14.6.2009 Kohti Bornholmia

Irrotimme köydet varhain klo 04.15 ja suuntasimme Itämerelle. Tavoitteenamme oli purjehtia Tanskalle kuuluvaan Bornholmiin tällä legillä. Sää oli aurinkoinen ja tuuli heikkoa. Ajoimme koneella ja nostimme myöhemmin isopurjeen avuksi. Kello 09.30 aikoihin vastaamme tuli isohko saksan merivartioston ( Küstenwache ) alus. Kohdallamme se kääntyi ympäri. Se otti meidän kurssimme ja seurasi rinnallamme samalla nopeudella. Kannella alkoi hyörinä kumiveneen ympärillä. Se laskettiin veteen ja Meritähteä kutsuttiin VHF :llä. He ilmoittivat nousevansa veneeseemme ja tekevänsä rutiini tarkastuksen. Toivotin heidät tervetulleeksi. Kumivene tuli viereemme neljän hengen miehistöllä. Kaksi heistä tuli veneeseemme. He olivat kiinnostuneet veneen papereista ja reitistä. Sain esitellä kaikki lupakirjat. Kansainvälisen huviveneen kuljettajan ja radioaseman hoitajan lupakirjaa myöten. Olihan se mukava kun edes joku tällä matkalla oli niistä kiinnostunut. Matkaa oli tehty vuorokautta vaille vuosi, eikä kukaan ollut niitä tähän mennessä kysellyt. Niiden hankkimiseksi kävin lukuisia kursseja neljän vuoden aikana.

Tarkastus meni hyvin, juteltiin niitä näitä. Huomautus tuli kun emme olleet nostaneet kärjellään olevaa kolmiota näkyvälle paikalle. Näytimme, että meillä on sellainen mukana ja lupasimme nostaa sen näkyville. Niin myös tehtiin. He sanoivat tarkistavansa tietomme, ja jos jotain epäselvyyksiä ilmenee, palaisivat puolentunnin sisällä takaisin.

Tuuli voimistui niin, että pystyimme purjehtimaan loppuillan ja yön. Yöllä ei enää tullut täysin pimeä. Uskalsimme purjehtia ilman tutkaa.

Ei kommentteja: