7. kesäkuuta 2009

Sunnuntai 7.6.2009 Kohti Amsterdamia


Aloitimme päivän normaalisti aamiaisella ja suihkulla. Tämän jälkeen siirryimme polttoainelaituriin tankkaamaan. Tankkasimme 89,24 l dieseliä. Hinta 95,49 €. Kello 08.30 irrotimme köydet ja lähdimme matkaan kohti Amsterdamin edustalla olevaa Ijmudenin satamaa.
Tarkoitus oli jatkaa suoraan kanaaliin, mutta kartassa ei ollut viitoitettua reittiä matalikkojen läpi. Päätimme ajaa tuloväylää takaisin 10 mailia ja kääntää sitten kanaaliin. Tämän ensimmäisen 10 mailia jouduimme ajamaan koneella vastatuuleen. Päästyämme kääntymään ensin kohti pohjoista ja sitten koilliseen purjeet vetivät vauhdikkaasti sivu- ja takamyötäisessä.
Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Jatta ja Kari saivat ensimmäisen kerran tällä matkalla nauttia vauhdikkaasta purjehduksesta. Liikenne kanaalissa oli vilkasta. Matkalla sivuutimme kaksi ”laivaparkkia”. Niissä oli suuri määrä toimettomia laivoja ankkurissa odottamassa rahtia. Toisessa ankkurointipaikassa oli yli sata laivaa. Tämä on yksi osoitus nykyisestä lamasta ja rahtien vähyydestä. Olemme paluumatkalla nähneet varmaankin muutaman sata ankkurissa olevaa alusta. Paljonkohan niitä on kaikkiaan maailmassa.

Ei kommentteja: