9. kesäkuuta 2009

Tiistai 9.6.2009 Kohti Kielin kanavaa

Aamulla otimme säätiedot. Niiden mukaan tuulet voimistuisivat seuraavan päivän iltapäivällä ja olisivat vastaiset. Sovimme, että jos ennuste ei muutu iltapäivällä, niin varaudumme lähtemään merelle alkuillasta. Jatta ja Kari halusivat vielä mennä jatkamaan Amsterdamin kierrostaan, mutta minä jäin huoltamaan venettä ja valmistelemaan sitä merelle lähtöä varten.
Tankkasin veneeseen polttoainetta kahdesta kanisterista 40 litraa ja vaihdoin 3 kg BlueGas – kaasupullojen tilalle 11 kg pullot. Tuuli oli kohtalainen ja sai aikaan melkoisen konsertin veneiden mastoissa vinguttaen ja läpsyttäen vaijereita ja köysiä.
Jatta ja Kari palasivat kaupunkikierrokseltaan. Sääennuste ei ollut muuttunut. Teimme päätöksen lähteä merelle yötä vasten. Tavoitteenamme olisi saksan rannikolla Borkumin satama. Köydet irrotimme 15.25. Ajoimme ulos sataman pääaltaasta samaan aikaan keskikokoisen tankkerin kanssa. Tuuli puhalsi mukavasti ja antoi meille 8 – 9 solmun nopeuden. Aluksi ohitimme suuren tuulivoimalapuiston. Tuulimyllyjä oli satakunta suorissa riveissä. Ennen pimeän tuloa kohtasimme kalastusaluksen. Ohitimme sen perän kautta melko läheltä. Huomasimme, että se oli kelannut perässä vetämänsä nuotan näköisen pyydyksen aivan kiinni omaan ahteriinsa. Ohituksemme jälkeen se laskettiin mereen. Lähtiessämme tuuli oli 7 m/s, mutta voimistui koko ajan aina 15 m/s asti.

Ei kommentteja: