13. lokakuuta 2008

13.10.2008 maanantai. Lähtö veneelle Teneriffalle.


Herätys onnistui kahdelta kännykän avustuksella. Pakkausten viimeistelyt, aamiainen ja talon laitto yksinolokuntoon tapahtuivat ripeästi ja olimme matkalla jo tunnin kuluttua kolmelta. Viiden kilometrin ajon jälkeen huomasin kännykän jääneen kotiin. Käännös takaisin ja sieltähän se löytyi samasta paikasta jossa oli tunti sitten huolehtinut herätyksestä.
Lentoasemalle saavuimme hyvissä ajoin ja koneeseen selvisimme ilman hankaluuksia. Käsimatkatavaroistani löytyy yleensä jotain, ei sallittua, mutta nyt sekin puoli oli kunnossa.
Ensimmäinen välilasku oli Amsterdamissa. Odotusaikamme oli kuusi tuntia. Päätimme mennä junalla katsomaan miltä Amsterdamin keskusta näyttää maanantaiaamuna. Ihmiset olivat matkalla työpaikoilleen ja myöhemmin alkoivat aamuvirkut turistit täyttää keskustan katuja. Kiersimme keskusasemalta muutaman korttelin pituisen kierroksen kanavan reunoja pitkin.
Matkalla oli kauniita puistoja, viehättäviä kahviloita, epämääräisen näköisiä ja tuoksuisia ”luukkuja” ym. Kaupunki on erittäin kansainvälinen. Polkupyöräilijöitä on runsaasti. Minulle jäi sellainen vaikutelma, että riski jäädä polkupyörän alle on suurempi kuin riski jäädä auton alle.
Kierroksen loppupäässä kuin pisteenä iin päällä oli ”SEX MUSEUM”. Päätimme, että emme käy tutustumassa näyttelyyn. Museo sopii tietenkin kaupunkiin, joka on kuuluisa mm punaisten lyhtyjen alueestaan. Siellä voinee käydä virkistämässä muistiaan ainakin siinä vaiheessa kun ei enää muista mitä varten ne tytöt siellä ikkunan takana ovat vähissä vaatteissa ja verhotkin on unohtuneet auki.
Loimaalla on maatalousmuseo ja siellä on edustava näyttely elämän menosta maalla kautta aikojen. Lisäksi erityisiä teemoja, tässä voisi olla yksi teeman aihe. Eihän aihe sinänsä ole mikään Hollantilaisten yksinoikeus. Ei muuta kuin suurella joukolla tutustumaan.

Palasimme junalla takaisin lentokentälle hyvissä ajoin. Juna oli hiljainen, nopea ja muutenkin mukava. Suomalainen uusi InterCity vaunu on samantapainen.
Toinen välilasku Barcelonassa ja neljä tuntia siellä kului lentoaseman penkkejä ja käytäviä kulutellen. Pitkän ja puuduttavan lentomatkan jälkeen saavuimme Teneriffan pohjoiselle lentokentälle. Taksilla siirryimme Santa Cruzin satamaan veneelle, joka oli selvinnyt yksin oikein hyvin. Raivasimme makuusijat itsellemme ja päätimme nukkua pitkään.

Ei kommentteja: