12. lokakuuta 2008

26.09 – 12.10.2008 Purjehduslomalla kotona.

Minussa ei taida olla aineksia pitkän matkan purjehtijaksi, koska kotiin pääsy aina välillä maistuu niin makealle. Toisaalta se tuntuu minun tilanteessani tarpeelliseltakin, koska työasioita kertyy aina poissaoloviikkojen aikana hoidettavaksi.

Käytin tilaisuutta hyväkseni parannellakseni veneen varustelua kertyneiden kokemusten mukaan. Ensitöikseni kävin Lean luona antamassa hänelle mittoja meripunkkien laitakankaista. Käydessäni Tampereella Tiinaa, Hillaa ja Ollia tapaamassa poikkesin myös paikallisessa puutavaraliikkeessä. Ostin höylätyn Teak – laudan pätkän. 15 x 100 mm pituutta 2,1 m. Hinta palalle oli 73 euroa, mutta valittaessani pienestä virheestä sain sen 60 eurolla. On siinä laudanpätkällä hintaa.

Laudanpätkästä tein itse sekä Veikon ja Raimon avustuksella osat mukien seinätelineelle. Olemme numeroineet mukit ja yrittäneet sillä vähentää tiskausta, joka vallankin kovassa merenkäynnissä on hankalaa. Ne tahtovat kuitenkin mennä sekaisin, mutta jos mukeilla on oma numeroitu paikkansa voi jokainen huolehtia oman mukinsa puhtaudesta omatoimisesti.

Kehittelin myös kiinnityssoljen elämänlankaliinan kiinnitykseen ja pienen koukun seinään ruuvattavaksi erilaisia sitomistarpeita varten. Harri teki niitä pajalla sopivan määrän kun en uskonut itse ehtiväni. Tein myös muutamia pieniä komponenttihankintoja. Veneen varustelemisesta ei näytä loppua tulevan. Alan ymmärtää mistä sana laivanvarustaja on kehittynyt.

Päivät kuluivat nopeasti. Ehdin kaksi kertaa tapaamaan Hillaa ja lukemaan iltasadun. Tilanne on hieman nurinkurinen, nukuttaessani häntä tahdon nukahtaa itse ensin. Kaksi kertaa ehdin myös Jussin asunnon remonttiin ikkunoita maalaamaan. Ullan ja Kallen 45 v hääpäiväjuhlat sattuivat sopivaan aikaan. Pääsimme yhdessä Marjatan kanssa osallistumaan mukavaan juhlaan. Onnea vielä kerran, 45 vuotta on pitkä aika. Pitää aloittaa varhain, että sellaiseen lukemaan pääsee noin nuorena.

Kotilomapäivät loppuivat ja edessä oli pakkaaminen takaisin veneelle lähtöä varten. Marjatta tulisi vajaaksi kahdeksi viikoksi mukaan. Tarkoituksena on tutustua yhdessä Gomeran ja Teneriffan saariin.

Jos tultiin myöhään kotiin niin nyt piti vastaavasti lähteä aikaisin. Kello laitettiin soimaan 02:00, lento Seutulasta lähtisi klo 06:15.

Ei kommentteja: