20. lokakuuta 2008

20.10.2008 maanantai. Paluu Teneriffalle.


Aamu valkeni kauniina. Tänään on edessä lähtö merelle ja takaisin kohti Teneriffaa. Olimme päättäneet käyttää loput Marjatan lomapäivistä tutustumalla Teneriffan saareen.
Valmistelin veneen lähtökuntoon, luovutin auton ja sataman avaimet toimistoon. Irrotimme köydet 10:45. Satamasta lähtö onnistui hyvin ja olimme nopeasti merellä. Tuuli oli sopiva ja pääsimme etenemään purjeilla hyvää 6 – 7 solmun vauhtia.
Suuntasimme ensin kohti Teneriffan eteläkärkeä Los Americanosta, joka on suosittu turistikohde. Norjalaiset tuttavamme suosittelivat hiekkarannan edustaa hienona ankkuripaikkana. Matkalla näimme etäämmältä delfiinien pyrstöjä, mutta ne eivät tulleet aivan veneen vierelle. Päästyämme mukavan näköetäisyyden päähän emme nähneet siellä muita veneitä ja päätimme itsekin jatkaa matkaa ja suunnata kohti San Miquelin marinaa. Matkalla kohtasimme useita kalastus- ja turistien kuljetusveneitä.
Satamaan ehdimme klo 16. Päivämatkaksi tuli 28 Nm. Meille osoitettiin mukava kylkipaikka. Ponttonilaitureita ei laajassa satama-altaassa ollut kuin kaksi ja suurin osa niistä paikoista oli kausipaikkoja. Satamaa on rakennettu useita vuosia ja se on vieläkin pahasti keskeneräinen.
Sisään ajaessamme jouduimme antamaan tilaa mereltä palaavalle sukellusalukselle. Alus operoi marinasta käsin ja vie turistiryhmiä tutustumaan lähistöllä meren syvyyksiin. Ryhmien kokoontuessa laiturille opas kysyi joka kerta selvällä suomen kielellä onko mukana suomenkielisiä. Varasimme satamatoimistosta vuokra-auton kahdeksi päiväksi.
Illan vietimme satamaan ja palveluihin tutustuen. Lähistöllä oli englantilaisten kansoittama loma-asuntoalue pubeineen ja muine asiaan kuuluvine palveluineen. Yö oli rauhallinen.

Ei kommentteja: