26. lokakuuta 2008

24 - 26.10.2008 . Puerto Rico


Meritähti oli Puerto Ricon satamassa kolme päivää ja neljä yötä. Päivien aikana siivosin ensin kaiken sen sotkun, jonka olin saanut aikaiseksi tulomatkalla, pesin vaatteitani ja veneen kannen ja muun niihin kuivuneesta suolakerroksesta. Perjantai – illan vietin lenkkeillen auringon laskun jälkeen. Irlantilaisesta pubista kantautunut musiikki houkutteli lopulta sinne iltaoluelle. Paikka oli taas melkein täynnä ja ihmisillä tuntui olevan hauskaa.


Lauantaiksi vuokrasin auton ja lähdin käymään Las Palmasissa. Päivä oli kuuma eikä autossa ollut jäähdytystä. Matkalla poikkesin Teidessä moottoritien varrella olleeseen rautakauppaan ja ostin sieltä vesiletkun 2 x 20m. Mukana tuli sopivasti erilaisia liittimiä ja suuttimia, ei tosin sellaista jolla letkut olisi saanut liitettyä toistensa jatkoksi.

Kävin katsomassa satamassa ja siellä oli ainakin yksi suomalainen vene. Päättelin sen olevan Xian, joka osallistuu myös ARC kisaan. Kävin myös katsomassa Suomi seuran tiloissa. Siellä olisi mahdollisuus käydä ruokailemassa ja illanvietossa. Toiminta oli alkanut edellisellä viikolla ja sitä pyörittivät täällä talvisin asuvat suomalaiset. He ovat pirteitä eläkeläisiä ja seuran toiminta tuo mukavaa aktiviteettia ja hyödyttää jäseniä.

Sunnuntaipäivän vietin veneellä kirjoitellen tätä blogia ja puuhaillen kaikkea pientä. Aamulla viereen tuli tuttu tanskalaisvene. Se oli tullut yöllä Teneriffan San Miquelin satamasta ja saanut tehdä matkaa erittäin tuulisessa kelissä. He olivat kuitenkin päättäneet lähteä matkaan, koska luvassa oli vielä kovempaa tuulta. Tänne piti päästä, koska isovanhemmat Tanskasta olivat tulossa. Päivällä paikka oli niin kuuma ja helteinen, että ilman varjon tuomaa suojaa, ei olisi jaksanut tehdä mitään. Illansuussa kävin luovuttamassa avaimet, lähtisin maanantaiaamuna kohti Las Palmasia.

Ei kommentteja: