16. lokakuuta 2008

16.10.2008 torstai. Matka Gomeralle.


Kello herätti kuudelta ja matkalla oltiin aamiaisen ja loppuvalmistelujen jälkeen kello seitsemän. Satamamestari huomautti, että pitää pyytää lähtölupa traffic-controllista ennen laiturista irrottautumista. Saimme luvan lähteä, mitään suurempia aluksia eikä operaatioita altaassa ei olisi menossa. Satama-altaan jätettyämme, oli vielä täysi pimeys ja altaan ulkopuolella maininki alkoi keikuttaa venettä reippaasti. Tuulta ei ollut, jouduimme ajamaan koneella. Päivä valkeni tunnin kuluttua kahdeksan aikoihin ja tuulikin nousi yhdeksän aikaan mukavasti. Vaihdoimme purjeille ja saimme mukavan 6 – 7 solmun nopeuden.Matka eteni myötätuulella mukavasti. Teneriffan itärannikko oli tiheään asuttua, kaupungit seurasivat toisiaan. Teneriffan eteläkärkeen edettyämme tuuli loppui kuin salaman iskulla ja hetken aikaa koneella ajettuamme se nousi taas voimakkaana, mutta aivan päinvastaisesta suunnasta. Nyt meillä oli voimakas vastatuuli 40 astetta styyrpuurin puolelta. Veneen nousukyky ei purjeilla riittänyt, autoimme koneella ja pääsimme haluamaamme suuntaan. Gomeran San Sebastianin satamaa lähestyessämme tuuli ja aallokko kasvoivat yllättävän kovaksi. Teneriffan ja Gomeran välillä on vilkas lauttaliikenne ja siinä liikennöi myös erilaisia turisteja kuljettavia aluksia. Niitä tuli vastaan ja ohitteli meitä matkan aikana.

Lopulta pääsimme tyrskyiltä satama-altaan suojaan. Satamaan piti ottaa yhteys VHF – puhelimella kanavalla 9. Meidät toivotettiin tervetulleeksi ja saimme mukavan laituripaikan. Satamamestari osoittautui erittäin ystävälliseksi ja avuliaaksi. Kiinnityimme laituriin perä edellä. Satama osoittautui suojaiseksi ja mukavaksi. Se sijaitsi aivan kaupungin keskustassa. Kävelymatkan päässä olivat kaikki tarvittavat liikkeet, ravintolat ja muut toimistot. Kaupunkikuvassa ei näkynyt turismi niin voimakkaana kuin Teneriffan ja Gran Canarian keskuksissa.


Päivämatkaksi tuli 60 mailia ja aikaa kului 11 tuntia. Suihkun ja illallisen jälkeen olimme valmiit yöpuulle. Kaupunkiin tutustuminen jätettiin seuraaviin päiviin.

Ei kommentteja: