16. maaliskuuta 2009

01.3.2009 Sunnuntai. Kiertoajelu Mustiquella.

Tälle päivälle olimme suunnitelleet kiertoajelun Mustiquen saarella. Saari on pieni ja kiertoajelu kestäisi vain tunnin. siinä ajassa nähtäisiin oleellinen, ellei haluttaisi jäädä maailman hienoimmalle uimarannalle.

Kiertoajelu tehtiin samanlaisella avolavapakettiautolla kuin Bequiallakin. Alueella asui alkuperäisväestöä, joka toimi ns. saari yhtiön palveluksessa. Yhtiö huolehti kaikista sellaisista tehtävistä, joista yleensä huolehtii kunta.

Huviloiden omistajilla on sen lisäksi palvelushenkilökunta, joka on paikalla koko ajan. Yksi kuuluisimmista huvilan omistajista saarella on ollut englannin edesmennyt prinsessa Margaret ???. Huvila on myyty hänen kuolemansa jälkeen. Nykyisiä omistajia on mm Mick Jagger, Tommy Hilfiger. Tämä vuonna on joku suomalainenkin ostanut saarelta huvilan. Nimeä en saanut selville, mutta lentoasemalla oli Suomen lippu ilmeisesti siitä syystä. Huviloiden arvot olivat 5 – 15 milj. USD, kuljettajan arvion mukaan. Hintataso pitää huolen siitä, etteivät varattomat tule liikaa häiritsemään.

Kävimme oppaan maailma parhaaksi mainostamalla uimarannalla. Emme osanneet väitettä kumotakaan, eikä siihen liene mitään tarvetta. Kiertoajelun päätteeksi vietimme tovin rantabaarissa.

Ei kommentteja: