16. maaliskuuta 2009

05.3.2009 Torstai. Siirtyminen Lucialle Petit Pitonin juurelle





Päätimme lähteä aamulla kohta päivän valjettua. Niin teimmekin, mutta ankkurin irrotuksen jälkeen huomasimme, että moottorin jäähdytysvesi ei virrannut kunnolla. Ankkuroimme veneen uudelleen ja sitten tarkistamaan impelleriä. Impelleri osoittautui ehjäksi. Vaihdoimme sen uuteen, koska sillä oli ajettu 150 h. Jäähdytys toimi vaihdon jälkeen moitteettomasti. On mahdollista, että vika ei ollut siinä. Merivesisuodattimen kansi on saattanut jäädä löysään suodattimen puhdistuksen yhteydessä ja järjestelmä on saanut sitä kautta ilmaa.

Matkaan päästiin uudelleen 08:15 ja suuntasimme kohti Soufereita, jossa kirjauduttaisiin sisään maahan ja hankittaisiin luonnonsuojelualueella oleskelulupa. Purjehdus kesti kuusi tuntia. Saavuimme Souferein edustalle sitkeän poijupojan seuraamana. Sanoi, että minulla on sopimus Malconin kanssa ja haluaisin tavata hänet. Sanoinoin, että menemme suoraan Marigot Bayhin, ellei Malcom ole täällä. Sen jälkeen Malcom löytyi nopeasti.

Hän vei meidän kauppaan ja sisään kirjaukseen, osoitti rauhallisen ankkuripaikan ja sovimme oppaasta kun halusimme kiivetä Petit Pitonille seuraavana päivänä. Ankkurointi tehtiin täälläkin niin, että perä kiinnitettiin rantapuihin pitkällä köydellä.

Ruokailimme veneellä ja innokkaimmat kävivät maistelemassa rantabaarin antimia. Uni tuli hyvin kohtalaisesta mainingista huolimatta.

Ei kommentteja: