16. maaliskuuta 2009

24.2.2009 Tiistai. Lähtö merelle

Maanantaina aamulla satoi erittäin runsaasti. Vuokra-auto oli vielä luovuttamatta joten hyödynsimme viimeisen puolitoista tuntia vuokra-ajasta käymällä kiireesti marketissa muonaostoksilla. Ostokset onnistuivat, sade jatkui rankkana, mutta tarvikkeet saatiin veneelle.. Muiden ollessa kauppamatkalla tekivät Martti ja Saku huoltotöitä. Las Palmasista lähdettäessä lakkasi kaasulieden toisen polttimon liekinvartija toimimasta. Martin mukanaan tuoma osa asennettiin poikien toimesta ja liesi tuli kuntoon.

Lähtövalmistelut sujuivat hyvin. Päätimme purjehtia seuraavana päivänä suoraan Bequialle ohi St Vincentin. Kirjauduin ulos maasta ja siirryimme taas ankkuriin sataman edustalle. Sieltä jollalla Pigeon Islandille. Marjatta, Jaakko, Martti ja minä harrastimme kuntoilua kiipeämällä molemmille kukkuloille. Siellä oli vanhat tykkiasemat valmiina. Niitä on aikoinaan käytetty lahden puolustamiseen ja mahdollisesti valloittamiseenkin. Alas tullessamme oli rannalla aloitettu hääseremonian valmistelut. Trumpetinsoittaja loihti rannalle hienoja säveliä ja hääväki odotti hääparia paikalle.

Ankkuri piti hyvin yön ajan. Olimme päättäneet lähteä liikkeelle viideltä aamulla. Vene oli jo illalla laitettu mahdollisimman hyvin purjehduskuntoon joten liikkeelle lähtö tapahtui nopeasti

Ei kommentteja: