16. maaliskuuta 2009

03.3.2009 Tiistai. Lähtö Tobago Gaysille




Aamulla poikkesin maissa tutustumassa Canoanin kylään. Mitään sellaista ei löytynyt miksi olisi pitänyt jäädä. Torillekaan ei ollut ilmestynyt vihanneksia. Siirryimme veneelle ja valmistauduimme lähtemään kohti Tobago Gaysiä. Nostimme ankkurin kello kymmenen ja matka kesti kaksi tuntia. Täällä huomasi heti että oli tultu suosittuun paikkaan. Ensimmäisenä vastassa oli kaksi suurta ankkuroitua alusta. Toinen oli suuri charter purjelaiva ja toinen ilmeisesti mammuttimainen yksityisjahti. Yksityisiä veneitä oli kymmenittäin kiinni poijuissa ja ankkuroituneina.

Veneilijöiden määrä oli tuonut mukanaan monenlaisia yrittäjiä. Kaikkea veneilijän mahdollisesti tarvitsemaa tultiin tarjoamaan ja rannalla oli tarjontaa. Tarjonta oli kuitenkin hienovaraista ja koski esim aamulla tuoretta leipää, hedelmiä, grillausta ja jne.

Ankkuroiduttuamme jakauduimme kahteen ryhmään. Toinen ryhmä lähti upealle rannalle ja toinen ryhmä lähti snorklailemaan merikilpikonnien oleskelu alueille. Lähdin itse mukaan snorklausporukkaan. Oli mahtavaa uiskennella suurten merikilpikonnien kanssa näköetäisyydellä ja joskus aivan lähietäisyydelläkin. Ihminen ei saa oma-aloitteisesti mennä 2m lähemmäksi. Jos kilpikonna itse tulee lähemmäksi niin ei tarvitse pakoon mennä ellei itse halua.

Meille tultiin kauppaamaan illalliseksi grillattuja hummereita. Saisimme itse seurata miten grillaus suoritetaan. Emme voineet välttää kiusausta kaupat tehtiin vaikka hinta oli kova. Jaakko ja Merja seurasivat grillaustapahtumaa. He kertoivat, että hummeri halkaistiin ja laitettiin grilliin. Merja mukaan ne liikahtelivat vielä grillissä. Grillimestari halusi grillata hummerit meille erittäin kypsäksi, koska olimme ensikertalaisia.

Hummerit nautittiin illallisella. Niiden syönti on taitolaji kuten rapujenkin. Aloittelija ei oikein tiedä mihin tarttua ensimmäiseksi. Toisilla oli hieman kokemusta ja alkoihan niitä muhevia herkullisia lihanpaloja löytyä. Kokemus oli hintansa arvoinen.

Iltaa vietimme tuulen viilentäessä oloa istumalaatikossa. Viereisen megajahti oli täydessä omasta mielestämme juhlavalaistuksessa lähistöllämme. Yö kului rauhallisesti vaikka tuuli tuiversikin vanteissa.

Ei kommentteja: