16. maaliskuuta 2009

04.3.2009 Keskiviikko. Lähtö st Wincentille


Aamulla herättyämme kävimme uimassa ja nautimme aamiaisen. Tarkoituksemme oli viettää täällä vielä toinen päivä. Tarkistin säätiedot ja niiden mukaan oli odotettavissa kova pohjoistuuli kahden päivän kuluttua. se tekisi kotimatkan hankalaksi.
Päätimme tähteä saman tien kiertäisimme vaan lähtiessämme alueen jonne aioimme siirtyä. Myöhemmin päätös osoittautui Lerittäin viisaaksi. Lähdimme liikkeelle 08:30. ähtiessämme tuli s/y Karibia vastaan.
Purjehdittuamme 6,5 tuntia saavuimme Wincentille Wallilabow lahteen. Täällä oli taas runsaasti erilaista tarjontaa. veneitä tuli vastaan kauas satamasta. Kiinnittyminen tehtiin täällä niin, että laskettiin ankkuri sopivassa kohdassa ja vietiin pitkä peräköysi rantaan. Tässä operaatiossa oli avustajia tarjolla runsaasti. Kiinnityttyämme oli ympärillämme kaikki mahdolliset kaupustelijat ja kerjäläiset. Lopulta ostettuamme jotain suurin osa luovutti. Kaikki olivat ystävällisiä.
Lähdin etsimään paikkaa jossa voisin kirjautua ulos maasta. Siirtyisimmehän me seuraavana päivänä taas Lucian puolelle. Lopulta löytyi paikka joka oli aivan vieressä. Toimiston kyltti ei näkynyt kuin aukioloaikoina koska se oli kiinnitetty oven sisäpuolelle. Aukioloaikoja taas ei ollut missään. Niistä kiersi monta versioita ja arvausta rannalla. Lopulta toimista avasi ovensa ja toimitus onnistui joustavasti ja ystävällisesti.
Wallilabow on paikka jossa on filmattu merirosvoelokuva ”Caribbean Pirates” kaikki rekvisiitta oli jätetty paikalleen, mutta valitettavasti jokin hurrikaani oli päättänyt sotkea paikkoja ja kaikki ei enää ollut entisellään.
Olimme tyytyväisiä paikkaan ja olimme menossa nukkumaan. Merja oli saanut paikallisesta baarista ilmaisjakelulehden ja luki siitä artikkelin jossa joku ruotsalainen valitteli tuleensa ryöstetyksi samassa paikassa nukkuessaan keskellä yötä.. Tämä karisti unet hetkeksi silmistä. Luukkuja ei voinut pistää kiinni hiostavan ilman johdosta. Nyt otimme ensimmäistä kertaa käyttöön Sakun Motonetistä tuomat pienet liiketunnistinhälyttimet. Arvoesineet piilotettiin ja nukkumaan mennessä jokainen yritti pitää hyttinsä oven suljettuna ja lukittuna. Ei se onnistunut koska lämpötila nousi liian korkeaksi.
Emme tulleet ryöstetyiksi.

Ei kommentteja: