13. syyskuuta 2008

13.09.2008 lauantai. Porto Satosta Madeiralle.

Aamun valjettua päätimme, että lähdemme eteenpäin kohti Madeiraa kohta aamiaisen, suihkun ja uloskirjoittautumisen jälkeen. marinan suihkutilojen avain oli hetken hukassa. viimeinen varma havainto siitä oli edellisillalta kun avasin portin veneelle palatessamme. Lopulta avain löytyi muun miehistön toimesta, kun muistivat mitkä housut jalassa olin illalla kaupungilla käynyt.

Lähdin tekemään uloskirjautumista marinakonttoriin ja huomasin myös maahantulovirkailijan istuvan pöytänsä takana. Menin tekemään hänelle tulo- ja lähtöilmoituksen samanaikaisesti. Kaveri oli kohtelias ja ihmetteli miksi viihdymme heidän saarellaan vain yhden yön yli. Hänen tarkkaavaisuutensa terästäytyi kun hän havaitsi marinassa tehdystä vene / miehistödokumentista, että Antin kansallisuudeksi oli erehdyksessä merkitty Filippiinit. Kansallisuus saatiin korjattua mukanani olleen Antin passin avulla.


Ennen lähtöä soitimme Madeiralle Funchallin satamaan ja tiedustelimme laituripaikkaa. Vastaus oli kielteinen. Valitsimme lähempänä olleen Quinta do Lorde sataman. Irrotimme köydet ja lähdimme matkaan. Uutta satamaa lähestyessämme saimme sinne radioyhteyden ja tervetuloa toivotukset. Marinasta tultiin meitä kumiveneellä vastaan kauaksi merelle ja annettiin ohjeet miten valmistautua laituriin kiinnittymistä varten. Styyrpuurin puolen kylki tulisi kiinni laituriin, lepuuttajat ja köydet sille puolelle. Marinan tilat olivat uudet ja siistit, sekä palvelu laadukasta.


Varasimme vuokra-auton kahdeksi päiväksi seuraavasta aamusta lukien. Hinta rajoittamattomilla kilometreillä 32 €/pv + polttoaine. Illan vietimme veneessä ja laiturilla katsellen yön laskeutumista rannan ylle. Ilta oli pimeä ja lämmin. Olo oli ruhtnaallinen – kotimaan sateet, koleus, kärpäset ja hyttyset ovat jääneet taakse, eivätkä paikalliset rotat ja torakat oleet vielä ehtineet veneeseen.

Ei kommentteja: