18. joulukuuta 2008

Maaliin päästiin onnellisesti

Valitettavasti en pystynyt päivittämään tätä blokia johtuen heikoista linjoista, kiireistä ja ehkä pienestä väsymyksestäkin. Viivyimme Saint Lucialla maanantaiaamuun asti. Maanantaina purjehdimme Martiniquelle Fort-de-France´n edustalle. Hoidimme siellä maahantulo muodollisuudet ja ostimme lentoliput kotiin kolmelle. Martti, Lasse ja minä lensimme kotiin ja kirjoitan tätä jo kotona Loimaalta. Veneeseen jäi Kalevi, Jaakko ja Vesan. Kalevin ja Vesan vaimot liittyivät myös mukaan miehistöön.

ARC - kilpailussa kokonaisaikamme oli 19 vrk 11 tuntia 7 min 20s. Tulimme maaliin sijalla 81. Lopulliset tulokset julkistetaan 20.12.2008 palkintojen jakotilaisuuden jälkeen myös netissä. Lopullisissa tuloksissa otetaan huomioon moottorilla ajotunnit ja ja ns. tasoituskerroin, jolla tasataan eri veneiden ja miehistöjen välisiä laskennallisia ja tilastollisia eroja. Uskomme, että sijoituksemme paranee ainakin omassa luokassamme B, johtuen vähäisistä moottorilla ajotunneista (5,5 h ).

Itse palaan veneelle helmikuun 9 päivänä. Tarkoituksena on tutustua purjehtien Karibian saaristoon ja päättää mihin suunnata veneen kokka huhtikuun lopussa. Vaihtoehtoina on telakoida vene Karibialle, suunnata Panaman kanavaan ja Tyynelle merelle, tai lähteä paluumatkalle kohti Suomea. Vaikea päätös, mutta eiköhän se synny.

Mikäli olet kiinnostunut lähtemään miehistöön mukaan jollekin näistä vaihtoehdoista laita viestiä osoitteeseen symeritahti@gmail.com.


Lähipäivinä teen yhteenvedon kuvien kera kisaosuudesta.

Kiitos omalle miehistölle erinomaisesta jaksamisesta ja aktiivisuudesta ylityksen aikana.


Kiitos Katriinalle,Antille, Sakulle ja muille, jotka tukivat matkantekoa lähettämällä erilaista informaatiota sähköpostilla.


Kiitos kaikille niille, jotka ovat edesauttaneet tämän matkan toteutumista eritavoin.


Kiitos tämän blokin lukijoille mielenkiinnosta. Kilpailun aikana päivittäinen lukijajoukko nousi satoihin ja lähes kymmenkertaiseksi alkumatkaan verraten. Sivustoa on luettu 19 eri maassa suomenkieltä taitavien toimesta.Ei kommentteja: