7. joulukuuta 2008

XIV- päivä merellä. 07.12.2008 sunnuntai

Rauhallinen meno on jatkunut. Lähdimme yöhön toiveikkain mielin. Nopeutta oli kivasti ja aloimme jo uskoa, että heikot tuuliennusteet eivät pitäisikään paikkaansa. Kymmenen aikaan illalla jouduimme toteamaan, että kyllä pitävät. Tuuli hiipui hiljalleen ja loppui kokonaan. Vene alkoi pyöriä paikallaan.

Ajoimme genaakkerilla ja isolla. Yhden aikoihin vedimme genaakkerin sukkaansa, kiristimme ison ja jäimme pyörimään paikallemme odottaen tuulta.

Puolen tunnin odottelun jälkeen tuuli elpyi niin, että purjeet pysyivät jotenkin vedossa. Illan ja yön aikana tuulet vaihtelivat 2 - 3 m/s. Veneen nopeudeksi saimme 0 - 5 kn. 24 tunnin aikana maileja kertyi 107 Nm.

Tuuliperäsimen kiinnityksen pettämisestä lähetimme reklamaation valmistajalle. Odottelemme mielenkiinnolla heidän vastaustaan.

Päivän menu: Aamiaisella puuroa ja vaihtoehtoisesti mysliä, kahvi, tee, näkkileipä, leikkeleitä. Lounaalla nuudelikeitto ja keitettyjä kananmunia. Päivällinen perunoilla ja vihanneskeitolla vahvistettua muhennosta.

Olin lounaskokkivuorossa ja pääsin kananmunia keittäessäni snoppailemaan edelliseltä miehistöltä oppimallani munien keitto kikalla.

Kananmunien keitto-ohje

Keitä vesi kattilassa. Ota munat ja iske pienellä piikillä reikä pyöreämpään päähän ( terävän pään vastakkainen pää ), jossa on ilmakupla. Laske muna varovasti lusikalla kiehuvaan veteen. Reiästä poistuu laajeneva ilma, joka muuten rikkoisi kuoren. Keitä maun mukaan 5 - 10 min.

Uusien tulostietojen tultua jouduimme huomaamaan, että olemme menettäneet asemiamme huomattavasti viime yön aikana. Lähellämme olleet kolme muuta venettä olivat vetäneet 40 - 50 mailin kaulan olemattomassa tuulessa. Toivotaan, että etumatka liittyy koneella ajoon.

Ei kommentteja: