18. elokuuta 2008

17.8.2008 sunnuntai

Sunnuntaiaamu valkeni kirkkaana ja aurinkoisen. Ei ollut tietoakaan sateista ja tuulista. Heräsin varhain ja kun huomasin muun miehistön olevan syvässä unessa, päätin lähteä aamulenkille. Kävelysauvat ovat mukana, muta niiden ulkoiluttaminen on jäänyt toistaiseksi vähälle. Sauvakävely on täälläkin jotenkin tunnettua, eivätkä vastaantulijat mahdottomasti tuijota. Sitä kutsutaan täällä nimellä Nordic Walking.
Kävelin merenrantaa muutamia kilometrejä ja tapasin jonkin verran paikallisia aamulenkillä olijoita. Matkalla oli hiekkaranta, joka oli sopiva uimaranta. Näin pari uimaria ja ranta hietikolla oli ratsastajia hevosineen. Parkkipaikalla oli hevoskuljetusautoja ja näytti siltä, että aamuratsastus rantahietikolla oli suosittua.
Aamiaisen jälkeen tehtiin veneessä huoltoa ja Ylermin opastuksella selviteltiin Navtex - laitteen toimintaa ja sen lähettämiä sanomia. Navtex on tärkeä säätiedotusten ja erilaisten merenkulun varoitusten vastaanottolaite.
Iltapäivällä paikallinen purjehtija poikkesi veneellä. Hänellä oli samanlainen vene ja hän oli erittäin kiinnostunut kaikista asennetuista lisävarusteista. Illalla järjestelin karttoja ja yllättäen Jukka poikkesi veneellä Valeryn Samin ja Valeryn siskon kanssa. Ylermin ja Jukan tavatessa kävi ilmi, että he olivat käyneet samaa koulua Turun läänin Koskella ja Jukka muisti tämän myöhemmän merenkulkijan menestyneen erinomaisesti taideaineissa.
Yöpuulle mentiin toiveikkaana, että huomenna tämä asfaltilla seilaaminen loppuun ja saadaan Meritähti laskettua omaan elementtiinsä suolaiseen veteen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva seurata etenemistänne kartalla. Ja tietenkin nyt vielä parempi kun blogitkin kera kuvien ilmestyivät nettiin. Tuo karttaseuranta on ammatillisestikin mielenkiintoista nyt kun kaiken maailman asioiden saaminen kartalle on pop. Ja tässä avartuu maailmakuva ilman matkustamisen vaivoja. Vaikka olen tietänyt Göta-kanavan olemassaolon, ei ole tullut ajatelleeksi että Ruotsin poikki pystyy veneellä kulkemaan ja sama siellä Skotlannissa. Mitähän kaikkea tässä vielä opimmekaan purjehdystermien lisäksi. Toivotaan että saatte veneen pian taas veteen ja suotuisat tuulet saattelevat teitä eteenpäin.
Terveiset Helsingistä! Anne