27. elokuuta 2008

27.08.2008 keskiviikko

Varsinainen herätys klo 08.00. Yöllä olin kuitenkin ollut hereillä. Kuulin keulahyttiin ankkurikettingin rahinan ja menin tarkistamaan antaako ankkuri periksi. Rahina johtui kuitenkin veneen pyörimisestä virtauksen mukana. Aamiainen oli normaali kaurapuuro pääruokana. Aamun lämpötila +15 astetta. Aamu oli usvainen, mutta lahti osoittautui oivalliseksi ankkuripaikaksi hiekkarantoineen. Täällä voisi olla vaikka useamman päivän. Emme olleet päässeet suihkuun kuuteen päivään ja mm sen vuoksi suuntasimme kohti Bayonan satamaa. Ankkuri nostettiin klo 10.10 ja saavuimme Bayonaan 12.10. Soitin laituripaikasta pursiseuran marinaan ja saimme sieltä laituripaikan. Meitä tultiin veneellä vastaan ja ohjattiin oikeaan paikkaan, sekä autettiin kiinnittymisessä. Satamaan tuli perässämme ruotsalainen vene edellisestä ankkuripaikasta. Se sai paikan vierestämme. Siellä oli myös ainakin yksi norjalainen Bavaria. Satamamaksu oli 31,91 € ja se sisälsi suihkun, sähkön ja internet liittymän, joka kuitenkin lakkasi toimimasta ensimmäisen illan jälkeen.
Satamassa on kaksi marinaa ja pursiseuran marina on vanhan linnan kupeessa hienolla paikalla. Pursiseuran nimi on Monte Real Club de Yates ( MRCY ). Ensimmäisen kerran matkan aikana oli käyttöä talven aikana tehdylle langonkille. Päätimme tehdä viimeistelyt ja asentaa sen paikoilleen. Siitä tuli toimiva. Vene siivottiin sisältä ja päästiin suihkuun ensimmäisen kerran Corkista lähdön jälkeen.
Ylermille houkutus lähteä Kutturaan kullankaivuuseen nousi ylivoimaiseksi ja hän lähti Madridin kautta kotimaahan. Minkähänlaista kultaa siellä etsitään? Meidän pitää nyt tulla toimeen vähemmällä kokemuksella. Emmeköhän selviä rantoja pitkin kohti etelää.

Ylermille kiitos neuvoista, opeista ja erityisesti toistuvista tietokilpailuista, jotka auttoivat Biskajalla pitkästymisen torjunnassa. Kysymyksissä tuli usein esille historia, josta huomasimme, että kotiläksyt olivat jääneet aikoinaan liian vähälle huomiolle.
Kaupassa käytiin ja illalliseksi oli tarjolla makkaroita, perunoita ja ruskeaa kastiketta. Ruokajuomaksi nautimme pullon punaviiniä, jossa hinta / laatusuhteesta oli ainakin hinta kohdallaan ( 1,25 €/0,75l ) ja laatu vastasi kotoisen Alkon edullisinta lajivalikoimaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

196,9665amu ylermi