21. elokuuta 2008

21.08.2008 torstai

Aamu avautui aurinkoisena ja lupaavana. Aamiaisen jälkeen ryhdyimme valmistelemaan Biskajan ylitystä. Tilasimme polttoaine täydennyksen. Ylermi rupesi kokoamaan jollaa ja toimi samalla venevahtina. Riitta, Matti ja minä suunnistimme bussilla reput selässä lähimpään kylään pitkän ostoslistan kanssa. Leipurilla ja parissa muussa pikkukaupassa käynnin jälkeen suuntasimme paikalliseen Lidliin. Ostoslistalla oli mm. 60l pullotettua vettä ja 10 isoa suklaalevyä hätäravinnoksi ym. Makeannälkää ei tulkittaisi hätätilanteeksi. Kolme kärryä saatiin täyteen ja muovikasseihin sullottuna ne täyttivät kymmenen kassia. Ostokset maksoivat 229 euroa ja se tuntui kohtuulliselta. Paluumatka tehtiin taksilla.
Veneellä Ylermi oli saanut jollan pumpattua ja polttoainetta oli toimitettu 45l. Tankkaus ei ollut onnistunut yhtä siististi kuin edellisessä paikassa. Tavarat pakattiin veneen uumeniin, jolla sidottiin kannelle ja asennettiin myrskyfokka kutteristaagiin käyttöönottovalmiiksi. Useammalta taholta saatujen säätietojen perusteella luvassa olisi otollinen sää Biskajan ylitykselle, joten päätimme lähteä samana päivänä.

Veneelle tuli käymään paikallinen purjehtija joka oli edellisenä yönä tullut kotisatamaansa mm Suomeen suuntautuneelta 10 viikon purjehdukselta. Hän opasti meitä purjehtimaan ensin rannikon tuntumassa länteen ja jatkamaan aina 11 pituuspiirille asti, jolloin meri olisi syvä ja mahdollinen huono keli olisi siedettävämpi.
Irrotimme köydet klo 19.15 ja suuntasimme ulkomerelle väistellen paikallisten ”torstai-kisan” osallistuvien kilpaveneitä. Vastaan tuli myös suurehko alus matkalla satamaan kahden hinaajan avustamana.

Tuuli oli suotuisa ja saimme kohta 7 – 8 solmun nopeuden. Annoimme mennä rannikon tuntumassa tavoitteena 11 pituuspiiri. Päätimme noudattaa 4 tunnin vahtivuoroja ja kaksi henkeä aina kannella. Ylermi ja Matti ottivat ensimmäisen ylipitkän vuoron. Riitta ja Jari tulisivat vahtiin aamulla neljältä.

Ei kommentteja: