28. elokuuta 2008

28.08.2008 torstaiHeräsimme 08.00 ja lähdimme aamiaisen jälkeen pyykkikassien kanssa etsimään pesutupaa annettujen ohjeiden mukaan. Pesutupaa ei löytynyt, mutta pesula kylläkin. Pyykit luvattiin pestä saman päivän aikana ja illalla saisi tulla hakemaan. Hinta oli 12 € säkki, jossa oli 2 – 3 Cylinda-annosta. Jätimme 2 säkillistä pyykkiä pesuun.

Nautimme rantakadulla kahvit. Tilasimme Americanot ja saimme puolen kahvikupin annoksen tuimaa kahvia, joka nostatti hiukset pystyyn. Palasimme veneelle ja aloitimme kannen pesun. Edellinen kannenpesu oli tapahtunut monta viikkoa sitten ennen Dubliniin tuloamme. Ukkonen jyrähteli ja salamat leiskuivat iltapäivällä.
Ukonilman ja sateen rauettua lähdimme tutustumaan sataman yhteydessä olleeseen linnakkeeseen. Linnake oli hieno taidonnäyte oman aikansa kivirakentamisesta. Linnake on tehty puolustautumista varten ja kaikesta ymmärsi, että hyökkääjän piti olla vahva ja taitava mikäli aikoi edetä viimeiselle sisäpihalle. Tykit olivat vielä paikallaan, mutta tuskin ampumakunnossa. Valmistusvuosi oli 1852.

Kävin hakemassa langonkiasennuksen viimeistelyyn kaksi 5m köydenpätkää ja pienen pikalukon. Yritin myös ostaa juomavesitankkiin laitettavia desifiointitabletteja, mutta en onnistunut löytämään. Kyselin ruotsalaisveneeltä käyttävätkö he jotain omissa vesitankeissaan ja kertoivat, että eivät käytä, mutta eivät ole enää juoneet tankkivettä, mutta käyttävät ruuanlaittoon. Se oli uskottavaa, ainakin isännän lasissa tuntui olevan useimmiten wiskiä.

Tunsin itseni väsyneeksi ja otin parin tunnin torkut iltapäivän kuluksi. Suomesta saamani kova antibioottikuuri ilmeisesti väsyttää kun olen tuntenut itseni väsyneeksi useana päivänä. Voihan se olla, että elimistö opettelee paikallisille tavoille ja haluaa siestaa.
Riitta ja Matti kävivät etsimässä kalakauppaa. He löysivät sellaisen, mutta eivät uskaltaneet ostaa kalaa. He päätyivät ostamaan illalliselle espanjalaista voimakkaasti maustettua lihaisaa makkaraa, erittäin maukasta ja tukevaa. Suomalaisesta tarjouksessa olevasta herkku grillimakkarasta jää pannulla usein jäljelle vain vetinen kuori ja rasvaa pannun pohjalle, tämä ei käyttäytynyt samalla tavalla. Illallisen jälkeen Riitta ja Matti keittivät vielä iltakahvit, mutta minä painuin pehkuihin ilman kahvia.
Aamulla on tarkoitus lähteä eteenpäin kohti Portoa.

Ei kommentteja: