30. elokuuta 2008

30.08.2008 lauantai


Yöllisestä konsertista huolimatta heräsimme varhain ja nautimme aamupuurot. Minua vaivasi hoidanko reidessä olevaa hiertymää oikein ja päätin hakeutua jollekin klinikalle saamaan ohjeita. Tarvikkeita oli veneessä, mutta tarvitsisin ainakin jotain sopivaa rasvaa, ettei side kuivuisi haavaan kiinni. Lähdin kyselemään satamakonttorista neuvoa. Kaveri katsoi vaivaani ja sitten pyysi seuraamaan. Lähdettiin autolla liikkeelle ja päädyttiin palo/ambulanssiasemalle, jossa oli pieni ensiapuklinikka. Side uusittiin muutamassa minuutissa ja toivotettiin tervetulleeksi seuraavana aamuna uudelleen uuden siteen vaihtamiseksi. Lupasivat antaa osoitteen minne seuraavassa satamassa voi mennä. Yritin selittää, että voin huolehtia asiasta itse veneellä, jos löydän heidän käyttämäänsä rasvaa, mutta yhteinen kielitaitomme ei riittänyt niin pitkälle. Operaatio kesti 20 min, kun tarjosin rahaa, ei sitä otettu klinikalla eikä kyydistäkään maksu kelvannut. Sanoisin palvelua hyväksi.
Päivällä veneen kupeella kävi paikallinen asukas, joka halusi meidän tekevän valituksen satamakonttoriin yöllisestä metelistä. Hän asuu vieressä ja saa tämän annostuksen joka viikonloppu. On saanut tarpeekseen, eikä hänen valituksensa ole saanut hiljennettyä meteliä. Hän kävi hakemassa tukea ponnisteluihinsa. Lupasimme harkita asiaa.

Tämän jälkeen vuorossa oli kaupunkiin tutustuminen Riitan ja Matin kanssa. Varmistin ensin reitin aamulliselle ensiapuasemalle ja sitten suunnistimme kaupungin vanhaan keskustaan etsien matkalla internet – pistettä. Sellainen löytyi ja sain hoidettua yhden pankkiasian kotimaassa. Keskustassa oli toritapahtuma, jossa kansallispukuiset myyjät tarjosivat elintarvikkeita ja käsitöitä. Musiikki kuului tapahtumaan. Jäimme kahvioon istumaan ja tilasimme kahvit ja jäätelöannokset. Kahvi oli taas samanlainen täyskofeiinitiiviste ja jäätelö aivan oivallinen. Laskua maksaessa tuli kotoinen tunnelma – oli nimittäin yhtä kallista.
Kaupunki on korkean vuoren kupeessa ja vuoren huipulla on linna. Päätimme lähteä tutustumaan linnaan. Ylös pääsi tietä pitkin ilmaiseksi ja vaijerihissillä edestakaisin lunastamalla 3 euron lipun. Lunastimme lipun.

Vaijeri hissin rata oli mielenkiintoinen kun meidän lähtiessämme alhaalta ylös lähti toinen vaunu samaan aikaan ylhäältä alas. Mielenkiintoiseksi tilanteen teki insinöörin kannalta se, että kiskoja oli vain yksi pari – miten ohitus tapahtuu. Paikallinen kaapelivaunuinsinööri oli ratkaissut asian rakentamalla radan keskikohdalle ohituskaistat vaihteineen. Ei tullut törmäystä.
Ylhäältä on hienot näköalat yli kaupungin. Näimme sataman ja zoomilla erottui Meritähtikin omalla laituripaikallaan ja koko sisääntuloreittimme. Linna osoittautuikin kirkoksi ja siellä oli parasta aikaa menossa vihkitilaisuus. Soluttauduimme hetkeksi hääväen joukkoon ja seurasimme toimitusta. Emme jääneet seuraamaan päättyisikö toimitus odotetulla tavalla. Riitta ja Matti lähtivät vielä kiertelemään kaupunkia, mutta minä suuntasin veneelle tekemään muistiinpanoja.
Ilta kului ruokaillessa, lukiessa ja näitä tarinoita kirjoitellessa. Yöllä oli taas ilmaiskonsertti.

Ei kommentteja: