3. syyskuuta 2008

03.09.2008 keskiviikko

Herätys oli 06.30. Meidän pitää olla valmiina päästämään englantilaiset matkaan. He tulevat kannelle tarkasti lupauksensa mukaan ja pääsevät matkaan. Aamiaisen jälkeen lähdimme itse katsomaan kaupunkia ja tutustuimme aivan sataman vieressä olleeseen kauppahalliin. Kauppahalli oli koristeltu kuin suomalaiset joulumyyjäiset. Tarjonta oli monipuolinen tuoreita elintarvikkeita ja käsitöitä runsaasti. Kalapöydät olivat erityisen mielenkiintoisia. Riitta osti 4 koristeellisesti ommeltua pöytäliinaa yhteensä 4 euroa.

Kymmenen jälkeen totesimme, että olemme tutustuneet kaupunkiin ja voimme lähteä veneelle ja suunnata merelle. Irrotimme köydet 10.45 lähdimme purjehtimaan vastaiseen. Otimme ensin 12 mailin halssin länteen ja sitten 10 mailin halssin takaisin todetaksemme, että olemme edenneet 12 mailia kohti määränpäätä, jonne olisi kaikkiaan 30 mailia. Käynnistimme koneen purjeitten avuksi ja otimme kurssin suoraan kohti Nazaréan kala / huvivene satamaa. Tuuli nousi navakaksi ja ajelimme kalastusalusten kanssa satamaan, ensin kalastusalukset, sitten valtava lokkiparvi ja sitten Meritähti.

Satama oli tupaten täynnä. Kiinnityimme tanskalaisaluksen kylkeen ja hetken kuluttua saimme omaan kylkeemme vielä sveitsiläisen veneen. Paikalla oli kaksi viranomaista, jotka täyttivät lomakkeita koskien venettä, kipparia ja miehistöä. Tullattavat kyseltiin taas kertaalleen, vaikka olemme vain siirtyneet Portugalin sisällä satamasta toiseen, emmekä Norjan jälkeen ole olleet EU :n ulkopuolella. Tapa tämäkin. Viranomaisten puolustukseksi on sanottava, että he ovat super kohteliaita ja huomaavaisia. Varsinaista vierasvenesataman hoitajaa emme kuitenkaan tavanneet, joten emme päässeet palveluista nauttimaan.
Satamassa oli suomalainen vene Tarina. Uudehko kookas ja komea Nauticat. Rakennettu kotikulmilla Pöytyän Riihikoskella. Göteborg – Stavanger välillä mukana ollut Jouko oli tuttu henkilö omistajalle veneen rakennusajalta.
Illalla nautimme kalasatamaan sopivasti ensimmäisen kala-aterian. Menu koostui pastasta ja tonnikalasta ( purkista ). Tänä iltana ei ruokajuomana ollut punaviiniä. Eihän se sovi kalan kanssa.Nukkumaan kello 22.00. Kalasatamassa on kova touhu päällä läpi yön.

Ei kommentteja: