4. syyskuuta 2008

04.09.2008 torstai


Herätys 06.45. Aamu on pilvinen ja sateen uhka kohtalainen. Lupasimme sveitsiläisille, että emme lähde ennen klo kahdeksaa, joten 08.20 on kohtuullista koputtaa kanteen ja ilmoittaa, että olisimme lähdössä.

Sataman ulkopuolelle päästyämme nostimme purjeet ja nautimme pitkästä aikaa vauhdikkaasta etenemisestä tuulen voimalla. Matkalla oli taas runsaasti kalapyydyksiä ja osan matkaa delfiinit pitivät meille seuraa seuraten venettä. Hyvissä ajoin satamaa lähestyttäessä laskimme purjeet ja ajoimme sisään koneella.

Penichen satama oli aivan täynnä. Pääsimme kiinnittymään lähes 80 jalkaisen ranskalaisen alumiini rakenteisen purjeveneen kylkeen. Kippari oli itse tehnyt veneensä ja oli tarkka kiinnittymisen ja kulun suhteen. Lämpötila oli +32 astetta. Kaupunki osoittautui turistien lomapaikaksi. Ravintoloita oli runsaasti. Me kuitenkin turvauduimme omaan keittiöön.

Loppupäivän aikana otin iltapäivätorkut ja heräsin sopivasti suoraan valmiiksi katettuun illallispöytään. Kiitos Riitalle ja Matille. Ruokana kasviswokkia ja tuoretta leipää. Juomana vesi ja punaviini. Ei tullut säätiedotusta. Nukkumaan klo 21.30.

Ei kommentteja: