25. syyskuuta 2008

25.09.2008 torstai. Kotiinlähtövalmisteluja


Aamulla oli aikainen herätys. Antti, Jukka ja Kari viimeistelivät pakkauksiaan kotimatkaa varten. aamiainen ehdittiin kuitenkin syödä. Antti oli sopinut, että vuokra-auto palautettaisiin lentokentällä, joten matka sinne hoituisi omatoimisesti. Antti kävi nuotittamassa reitin jo edellisenä iltana, ei tosin löytänyt haluamaansa reittiä, mutta uskoi sen nyt aamulla löytyvän.

Poikien lähdettyä aloin valmistelemaan venettä lähes kolmen viikon seisokkiin. Kävin ostamassa kaksi lukkoa sitlooran laatikoihin. Olin joutunut murtamaan vanhat lukot Dublinissa, unohdettuani avaimet kotiin edellisellä kotimatkalla.

Vedentekokoneen valmistelu ”seisokkia” varten oli suurin työ. Käyttöohjetta tavaten menin sen läpi vaihe vaiheelta. Ensin huuhtelu makealla vedellä ( ei klooria ). Sen jälkeen ajettiin pumpun ja suolanerottelusuodattimen desinfioivaa liuosta, joka estäisi bakteerikasvuston syntymisen käyttöseisokin aikana. Kaikki suodattimet myös irrotettiin huuhteluajon jälkeen. Toivottavasti laite lähtee taas toimimaan kun sitä tarvitaan Atlantin ylityksellä.

Nostelin patjat ylös kylkiasentoon. Avasin kaikki mahdolliset luukut sisätiloissa. Siirsin jollan perämoottorin, köydet ja vinssien veivit ym sisälle veneeseen. Kokosin ”pappateltan” täyteen mittaan istumalaatikon päälle jolloin se oli täysin ummessa.

Tämän jälkeen vene oli sisältä kuin pahinkin varastokoppi ja jouduin tekemään töitä saadakseni itselleni yöpymispaikan seuraavaksi yöksi.

Ei kommentteja: