18. syyskuuta 2008

18.09.2008 torstai. Saapuminen Teneriffalle.Yö sujui normaalisti vahtivuoroja seuraten ja aamupäivän aikana alkoi AIS ilmoitella vilkastuneesta laivaliikenteestä Teneriffan ja Gran Canarian edustalla. Tavoitteenamme oli Santa Cruzin satama. Tällä tuulen suunnalla emme sinne suoraan pääseet, joten otimme kahden tunnin ajaksi toisen halssin. Harmi vaan tuuli kääntyi ja olimme taas halssin vaihdon jälkeenkin lähestymässä samaa pistettä kuin edellisellä kerralla. Laitoimme koneen päälle ja ajoimme sataman edustalla olleita aluksia väistellen satamaan, jossa meidät otettiin vastaan. Matka Selvagensilta oli 123,4 Nm aika 24h 30 min. Kokonaismatka Madeiralta 292,3 Nm ja aika 2 vrk 3h 15 min.

Tuuli oli noussut reilusta ja se asetti oman haasteensa perä edellä laituriin ajoon. Ehdimme paikalle juuri ennen toimiston sulkeutumista, joten saimme kirjattua itsemme sisään. Sataman suihku- ja pesutilat oli uusittu ja ne olivat viihtyisät.
Suihkun jälkeen suuntasimme kaupungille Antin opastuksella. Päädyimme keskustan ulkoilmaravintolaan syömään. Paikka oli vilkas ja seurasimme ihmisten hyörinää. Veneelle palatessamme joimme vielä matkalla iltakahvit ja ostimme tuoretta leipää seuraavaksi päiväksi.

Kari teki pidemmän tutustumislenkin kaupungille, mutta palasi veneelle hyvissä ajoin. Olimme päättäneet jatkaa matkaa aamulla varhain kohti Gran Canariaa.

Ei kommentteja: