20. syyskuuta 2008

20.09.2008 lauantai. Las Palmasissa.

Lähdin aamulla lenkille kuuden aikaan ja tutustuin vähän laajemmin sataman ympäristöön ja Las
Palmasin rantabulevardin edessä olevaan hiekkarantaan. Kaikkialla oli vielä kova meno päällä. Toiset olivat aloittaneet työpäivänsä varhain ja toiset olivat vasta lopettelemassa yön yli jatkunutta juhlintaa, sitten seassa vielä muutama tämmöinen aamuvirkku.
Veneelle palatessani jouduin kiipeämään laiturin portin yli. En saanut mukanani ollutta avainta toimimaan lukossa. Laitoin aamiaiseksi teetä, kahvia ja sämpylöitä. Elovenat, kotimaiset ja paikalliset, olivat loppuneet muun miehistön suureksi iloksi.


Aamutoimien jälkeen lähdimme Antin kanssa hankkimaan venetarvikkeita. Piti vaihtaa uudet öljyt ja suodattimet ja muita pieniä hankintoja oli suoritettava. Otin myös pyykkisäkin mukaani. Tarvikkeet tuli hankittua ja opin pesukoneen ja kuivaajan käytön. Palattiin veneelle tarvikkeiden ja puhtaiden pyykkien kanssa. Päivällä oli tarjolla herne/nakki-keittoa. Päivä oli aurinkoinen ja lämpöä riitti reilusti yli 30 astetta. Kari kiipesi parantamaan SSB – radion antennikaapelin kiinnitystä radiomiesten ohjeiden perusteella.

Veneellä nautitun illallisen jälkeen lähdimme tutustumaan kaupungin sykkeeseen. Mentiin kävellen seuraten Anttia joka kiihkeästi etsi nettikahvilaa. Toiset alkoivat nurista. Antti antoi periksi, ja sitten mentiinkin Karin tahtiin, joka puolestaan taas kerran etsi paristoja kameraansa. Lopulta kuitenkin päädyttiin rantabulevardille ravintolapöytään ja nauttimaan pieniä oluita. Paikallinen olut on mietoa ja raikasta ja maku on lähempänä jotain janojuomaa kuin kotoista Karhua tai Olvia.

Istuessamme oluita nauttimassa Antti bongasi pilvien ja usvan seasta taivaanrannalta Teneriffan puolella olevan Teiden vuoren profiilin. Näkymää yritettiin tallentaa kameralla. Lopuksi kävelimme urheasti takaisin veneelle ja saimme portinkin auki. Uni tuli ilman vaikeuksia.

Ei kommentteja: