24. syyskuuta 2008

24 .09.2008 keskiviikko. Tutustuminen Teneriffaan

Aamulla ei ryyplauluista ollut jäljellä kuin tyhjä pullo pöydällä. Se korjattiin pois aamiaiskattauksen tieltä. Aamiaisen ja suihkujen jälkeen valmistauduimme saarikierrokselle. Olimme varanneet edellisenä päivänä vuokra-auton ja se tuotaisiin klo 10. Antti oli osoittanut kuljettajana hyvää taitoa ja kärsivällisyyttä, joten hänet valtuutettiin kuljettajaksi.


Auto tuotiin ja Antti otti sen vastaan. Vastaanottotilanteessa Antin huomio kiinnittyi auton tuojaan niin, että paperien täyttö ja opastus kesti muiden mielestä ikuisuuden. Kahvinpavun värisen pitkäsäärisen ja hoikan, herkästi hymyilevän neitosen lähdettyä Antti huomasi vastaanottaneensa erittäin kuhmuisen ja lommoisen auton. Kolhut kuvattiin varmuuden vuoksi ennen liikkeelle lähtöä.Matkaan päästyämme ajoimme saaren eteläosaan Teide – vuoren ( 3715 m ) juurelle. Vuori on aikanaan muodostunut samoin kuin koko saarikin tulivuoren purkauksen seurauksena. Matkalla oli hienoja maisemia mm havupuuvyöhyke Kanarian mäntyineen. Vuoren juurella maisema taas oli kuin kuussa, sieltä esitettyjen valukuvien perusteella. Ympärillä oli erilaisia kivi- ja laavamuodostelmia. Suuria alueita oli myös laavahiekan peittäminä. Teiden huipulle pääsi vaijerihissillä. Se oli suljettu voimakkaan tuulen johdosta, joten emme päässeet siellä käymään. Olimme varautuneet lämpimillä tuulen pitävillä vaatteilla ja ne olivat todella tarpeen täällä korkealla. Rannan helteistä ei ollut tietoakaan.

Otin puhelun kotiin tarkoituksella suunnitella seuraavien viikkojen ohjelmaa kotona käynteineen. Puhelun aikana kävi selväksi, että neuvotteluvara oli erittäin pieni. Ohje oli, että kotiin, mitä nopeammin sitä parempi.

Palasimme kiertoajelulta toivomuksestani nopeutetulla aikataululla. Kiersimme kuitenkin Puerto de la Cruzin kautta.
Veneelle päästyäni soitin paikalliseen matkatoimistoon Scantraveliin suomea puhuvalle Hannalle ( puhelin +34928261195 ) ja sain varattua sopivan hintaisen lennon kotiin perjantaille. Lento oli kahdella välilaskulla Madridin ja Amsterdamin kautta Helsinkiin. Edestakaisen lipun hinta oli 436 euroa.

Loppupäivä ja ilta kului kaikilta lähtöön valmistautumisen merkeissä. Pakkaamista ja siivousta, Antti, Jukka ja kari lähtisivät aamulennolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olisitte kuvanneet sen kahvipavun värisen auton tuojan myös!!