22. syyskuuta 2008

22.09.2008 maanantai. Päivä Puerto Ricossa.


Aamulla lähdin lenkille hieman kello kuuden jälkeen. Otin sauvat mukaani ja sain kummeksuvan oloisia katseita vastaantulijoilta. Liikkeellä olivat etupäässä puhtaanapitolaitoksen henkilökunta ja ravintoloiden aamuvuorolaiset, jotka siivoilivat edellisen illan jälkiä ja laittoivat paikkoja kuntoon uutta päivää varten. Muutama iäkkäämpi rouva ulkoilutti koiraansa. Kulkukissoja oli runsaasti kadunvierellä etsien ruokaa. Paikkoja laitettiin siistiin kuntoon eripuolilla ja pienetkin paperinpalat kerättiin roskiksiin. Kokonaisuudesta sai siistin kuvan.


Lenkin päätteeksi hain kaupasta aamiaisleivät ja sitten kiiruhdin kahvin keittoon veneelle. Toiset nukkuivat vielä mutta heräsivät vähitellen yksikerrallaan synnyttämääni kolinaan. Aamiaisen jälkeen koko miehistö innostui veneen kunnostustöistä. Antti ja Jukka maadoittivat SSB radion maatason häiriöiden vähentämiseksi ja Kari venttiilihuoltoa septitankkien tyhjennysventtiileille, jotka olivat jäykät ja etumainen osittain jumiutunut. Kankeus johtui venttiilikarojen jäykkyydestä. Imeyttämällä CRC karanlaakeriin ne lähtivät toimimaan helpommin. Maadoituksen asentaminen onnistui ja lyhytaaltoradiolla modeemin kautta dataa lähetettäessä eivät enää muut veneen sähkölaitteet innostuneet pärisemään.Kari halusi kalamatkalle, mutta ei onnistunut saamaan vapaata paikkaa samalle päivälle. Jonoa oli kolme päivää. Hän olisi halunnut kerralla raumalaisten kalajuttujen tähtihahmoksi, mutta se ei onnistunut tällä matkalla. Päivä oli paahtava. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oman mittarimme nousi aina 37 asteeseen veneen sitloorassa. Miehistö viihtyi erinomaisesti hiekkarannalla katselemassa maisemia.

Illalla ruokapaikan valinta oli vaikea. Sellaisen paikan löytäminen, joka sopi kaikille, tuntui välillä mahdottomalta. Lopulta paikka löytyi, viihtyisä ja sopivan hintainen. Paikka oli siitä mukava, että siellä ei ollut liiallista tyrkyntää, eikä huijausta, ellei ennakoitua pienempää laskua sellaiseksi lasketa.


Veneelle palatessamme poikkesimme Irlantilaiseen pubiin, jossa erinomainen laulaja viihdytti yleisöä esittämällä toiveiden mukaisia kappaleita taidokkaasti ja tyylillä. Kappaleiden lomassa hän viihdytti vitseillä, jotka eivät meille kielivaikeuksien vuoksi avautuneet. Taputimme ja nauroimme kuitenkin toisten mukana.

Näimme myös yhden vauhdikkaan tanssiesityksen kun saman pöydän kahta eri sukupolvea edustavat naiset tanssivat vauhdikkaasti Jiveä. Meteli oli nykytyylin mukaan kova ja poistuimme korvia särkien pikku hiljaa rantaa pitkin veneelle.

Ei kommentteja: