22. heinäkuuta 2008

Ballycastle - Bangor

Tänään oli päätetty siirtyä seuraavaan satamaan ja tavoitteeksi otettiin Bangor n. 40 mailin päässä. Täältäkin oli hyvä, vuorovesivirrasta johtuen, lähteä liikkeelle aamulla varhain joten irrotimme köydet vähän yli seitsemän. Tuuli oli vaimeaa, emmekä päässeet kunnolla purjehtimaan päivän aikana. Ajoimme koneelle purjeitten ja virran avustamana. Ruoka laitettiin merellä koska merenkäynti antoi sille hyvät mahdollisuudet. Ennen satamaan tuloa ihmettelimme pitkää merelle ulottuvaa sillan näköistä rakennelmaa. Päättelimme lopuksi, että se on ulompana rannasta oleva laivojen purkauspiste. Rannalla oli voimalaitos ja ilmeisesti rakennelman päällä oli kuljetin, jota pitkin voitiin lavoista purettava hiili kuljettaa voimalaitokselle. Toinen mahdollisuus on, että se olisi öljyputki samantapaiseen tarkoitukseen tai sitten molemmat. Ehdimme perille hyvissä ajoin tullen hienoon täpötäyteen satamaan. Saimme hyvän paikan ja tapasimme jälleen ARC kilpailuun matkaavia veneitä. Yhteensä meitä oli lippujen perusteella neljä ja olimme tulleet osin samaa reittiä, koska olimme kohdanneet aiemminkin.
Norjalainen ARC matkalla oleva 50 jalan uusi vene, jonka olimme tavanneet muutaman kerran oli myös satamassa. Kippari kertoi potkuriongelmista ja sukeltaja kävikin katsomassa irrottaen siitä ympäri kietoutunutta muovikelmua melkoisen määrän. Missä lie tarttunut mukaan matkaan, varmaan haittaa menoa.
Satamaan saavuttuamme kärkipartio Tiina ja Marjatta lähtivät paikalliseen turisti infoon hakemaan ideoita illan ja huomisen varalle. Satama oli tähän mennessä hienoin ja kallein 2£/m/yö ilman sähköä, josta olisi pitänyt maksaa 2,5 £/vrk. Me tyydyimme aurinkoenergiaan, koska sitä näytti olevan tarjolla tänään. Sataman sivustalle oli pystytetty huvipuisto. Me emme kuitenkaan sinne ehtineet. Emmekä kaivanneet mitään vuoristoratoja emmekä heilureita, meillä oli sellainen omasta takaa. Illalla pestiin mm veneen kansi ja nautimme hyvien palvelutilojen antimista.

Ei kommentteja: