29. heinäkuuta 2008

Päivä kahden Malahidessa

Tänään olimme veneellä kaksin Marjatan kanssa. Jatkoimme omia lähtövalmistelujamme, hoidettiin pyykit kuntoon, pakattiin ja sen sellaista. Iltapäivällä lähdimme tutustumaan samaan linnaan joka edellisellä kerralla oli jäänyt kahvioon tutustumiseksi.
Linna oli laajojen nurmikenttien ja puistojen ympäröimä. Linna oli ollut saman suvun hallussa 800 vuotta. Se on melkoinen saavutus. Siihen aikajaksoon mahtuu useampia sukupolvenvaihdoksia, 25 v välein niitä kertyisi 32. Jokunen perheriitakin on saatettu käydä. Linna oli kunnioitusta herättävä ja yksi erikoisuus oli se, että opastuskierroksen ymmärtämisen helpottamiseksi oli useita erikielisiä selostuskansioita tarjolla ja kuinka ollakaan myös suomenkielinen. Edes ruotsinkielistä ei ollut. Yleensä asia on maailmalla toisinpäin.
Illalla pyrimme varmistamaan oman taksitilauksemme. Tarvitsimme taksin klo 04.30. Illaksi kutsuimme vielä amerikkalaisen yksinpurjehtijan oluelle veneeseemme. Mielenkiintoista keskusteltavaa riitti myöhäiseen yöhön, mutta lopulta oli lopetettava, että saisi edes muutaman tunnin unet.

Ei kommentteja: