14. heinäkuuta 2008

Uutta miehistöä Invernessissä

Täksi päiväksi oli jäänyt kaikki ne työt, jotka edellisenä päivänä jätettiin tekemättä. Edessä oli siivousta, purjeitten pakkausta ym ja kaiken huippuna mastossa käynti. Raumalta pikatoimituksena Göteborgiin tuotettu TV – antenni odotti asennusta. Edellinen Italialainen insinööritaidon näyte, joka antoi loistavan kuvan, sortui mastossa Vänernillä ja päätti tippua alas. Runko oli murtunut. Kupolia yritettiin pelastaa urhoollisesti, mutta merenkäynnissä tai paremminkin ”järven käynnissä” emme siinä onnistuneet saamaan ylös. Mikäli varusteena olisi ollut kalahaavi, homma olisi hoitunut, mutta kun ei ollut – nyt on. Mastoon kipuaminen on toistaiseksi ollut kipparin etuoikeus ja muu miehistö on saanut ratkaista avustustoimenpiteet. Mastotikkaita myöten kiipeäminen on huomattavan helppoa verrattuna sileään alumiinimastoon silpomiseen. Tarvikkeet nostettiin nostinköyden avulla ämpärissä. Asennus onnistui ja piirretyt lastenohjelmat alkoivat näkyä kirkkaina paljon kaivattujen säätiedotusten kanssa. Säätiedotus lupasi lämpenevämpää ja se onkin toivottavaa. Lämpöä on ollut vain 9 – 12 astetta.
Vene saatiin, jos ei juhlakuntoon niin ainakin siistimmäksi. Marjatta ja Marita lähtivät juoksujalkaa kaupungin iloihin eli ostoskierrokselle. He organisoivat vähän ajan niin, että kummallakin oli oma reittinsä ja välillä aina tapasivat ja vaihtoivat kokemuksia. Tällä tavalla saa tarjoukset hyödynnettyä tehokkaammin.
Tiina ja Kirsi saapuivat uusina miehistön jäseninä ja jo ennen veneelle tuloa liittyivät shoppailupartioon joksikin aikaa. Illalla järjestelimme paikat niin, että vanha ja uusi miehistö pystyi yöpymään veneessä. Tiinan ja Kirsin valmistaman iltapalan jälkeen valmistauduimme yöpuulle paitsi pubipartio, joka uskollisena tavoilleen lähti tutustumaan tarjontaan. Huomenna aamulla Marita, Lassi ja Jaakko lähtevät junalla kohti Lontoota ja matkaa jatkavat kanavalle kipparin lisäksi naisisto Marjatta, Tiina ja Kirsi.

Ei kommentteja: