15. heinäkuuta 2008

Caledonian kanavalle

Aamulla aamiaisen jälkeen ja osittain lomassakin Lassi, Marita ja Jaakko pakkasivat tavaroitaan alkavaa kotimatkaa varten. Heillä oli hankittuna junaliput Inverness – Lontoo, hotellivaraus Lontoossa ja Ryanair lento seuraavana päivänä Stanstedista Tampereelle. Tavoitteena oli saada junasta läpileikkaus Skotlannista ja Englannista, tehdä pika tutustuminen Lontooseen ja ehtiä kotiin Loimaalle keskiviikon aikana.
Veneessä valmistauduttiin siirtymään kanavalle naismiehistön vai pitäisikö sanoa naisiston voimin. Ensin kuitenkin polttoaine täydennykseen. Lähtevä miehistö avusti veneen siirrossa. Tankattiin 53l hintaan 0,84 £/l . Ilmoitimme sataman valvojalle, että olemme valmiit sulutukseen. Sulkujen avautumisajan lähestyessä alapuolella pyöri useita veneitä. Sulunhoitaja kutsui MERITÄHTEÄ sellaisella murteella, että emme ymmärtäneet, onneksi naapuriveneessä tajuttiin, että meitä kutsutaan ja huutelivat meille. Vastasimme kutsuun ja sitten jo ymmärsimme, että meille tuli järjestysnumero ”Starport Number One” ja pyydettiin valmistautumaan.
Menestyksekkäästi selvitimme 5 sulkua ylöspäin. Tiina hoiteli köydet kanavan reunalla ja me muut hoitelimme hommat veneessä. Kanavan varrella kasvoi runsaasti Karhun vatukkaa, joka ei vielä kuitenkaan ollut kypsää, vadelmia sen sijaa voi jo syödä. Sulkujen jälkeen seuraavaksi olisi ollut Loch Ness järven ylittäminen. Kyselimme sulkuvahdilta Dochgarroch Loch´illa millaisia satamia olisi edessäpäin ja hän neuvoi jäämään yöksi tänne ja suositteli samalla paikallista ravintolaa ja siellä erityisesti ankkaa illalliseksi, olisi hänen mukaansa maan parasta. Jäimme yöksi, mutta tyydyimme oman keittiön antimiin – ne ovat yleensä olleet parasta A+ luokkaa, eikä pettymystä tullut nytkään. Tiina ahersi Wokki – pannun kanssa aikansa eikä tarvittu ulkopuolista ravintolaa. Rantautuessamme paistoi aurinko, mutta illalla alkoi vaimea sade. Ruokailun jälkeen pestiin veneen kansi. Illalla naisisto kävi tutustumassa suositeltuun ravintolaan. Paikka vaikutti viihtyisältä paikan. Sisustus oli uutta ja vanhaa eli jokaiselle jotakin. Sisään pääsyyn olisi tarvittu pöytävaraus, joten kanavavahdin suositukset oli kuunneltu huolella.
Sijainti 57º25,867´N 004º18,406´W

Ei kommentteja: