27. heinäkuuta 2008

Lähtövalmistelut

Sunnuntaipäivää vietettiin marinassa ja Malahiden kylässä. Tiina, Kirsi, Emilia ja Petri valmistelivat seuraavan päivän lähtöään. Kirsi, Tiina ja Marjatta tekivät muistiinpanoja matkan varrelta mm tätä blogia varten. matkan rahastonhoitajana toiminut Kirsi teki kustannuslaskelmat ja kulujen jaon osallistujien kesken. Illalla pyydettiin marinan päivystysvuorossa ollutta kaveria tilaamaan taksi aamulla varhain klo 05.30. Kaveri kirjoitti asian ylös kämmenselkäänsä tankatessaan samalla erästä venettä.

Päivällä tapasin amerikkalaisen purjehtijan, joka oli tullut yksin Atlantin yli 7,5 m pituisella veneellään. Veneessä ei ollut merellä toimivaa lämmitintä eikä sellaista liettä, jota olisi voinut merellä käyttää. Matkaa hän oli tehnyt seitsemän viikkoa. Koko merellä oloajan hän oli ollut ilman lämmitystä kosteissa vaatteissa ja ilman lämmintä ruokaa ja juomaa. Kaveri vaukutti kuitenkin hyvävointiselta. Melkoinen sissi, en lähtisi yrittämään samaa, mutta jos sellaiseen tilanteeseen ajautuu itse tahtomattaan niin pitää toivoa, että selviää.

Hän jättää veneensä talveksi marinaan ja lentää kotiin Floridaan. Hänen tarkoituksensa on tulla ensi keväänä takaisin ja jatkaa tutustumalla Skotlantiin, Norjaan ja Ruotsin Göta kanavaan.

Iltapalan jälkeen menimme aikaisin yöpuulle, että heräisimme saattelemaan lähtijät.


Ei kommentteja: