28. heinäkuuta 2008

Osa miehistöstä lähtee kotimatkalle

Herätys oli aikaisin Tiinan, Emilian ja Petrin lähdön vuoksi. heillä oli Ryanairin aamulento
Tampereelle. Kantamukset punnittiin tarkkaan ruumaan yksi reppu max 15kg ja käsipakaasi max 10 kg. Punnitus tehtiin jousivaa´alla, jonka tarkkuudesta ei tiedetty. Palautteen mukaan virhettä oli puolikiloa plussaa.
Kantamusten kanssa siirryttiin odottamaan taksia. kello tuli puoli kuusi eikä autoa kuulunut. Odotimme viisi minuuttia ja sitten aloimme selvittää mikä taksin puhelinnumero on. Numeron lopulta löydyttyä ei siihen soittaminen onnistunut suomalaisella kortilla ainakaan ilman mitään suuntanumeroita. Marinan eteisaulan seinältä löytyi kolikko puhelin ja taskusta sopiva kolikko, niin saatiin yhteys taksikeskukseen. Sieltä selvisi, että mitään tilausta ei ollut tehtynä. kaveri oli tainnut pestä kätensä ennen kuin meni puhelimen ääreen. Taksi saatiin kuitenkin paikalle muutamassa minuutissa ja ensimmäinen ryhmä aloitti matkansa kohti lentokenttää. Tekstiviestillä selvisi kaiken menneen ok. Toiset ottivat vielä pienet nokoset ennen päivän puuhiin ryhtymistä.
Päivän aikana selvittelin missä voisi täyttää kaasupullon. Lopulta, kun tiedettiin missä AGA´n 11kg alumiinipullon voisi täyttää, olisi sinne pitänyt ajaa taksilla aamupäivän aikana pulloa näyttämään. Jos pullo hyväksyttäisiin, niin sen voisi jättää sinne ja hakea myöhemmin. Kaasua oli vielä jäljellä 8 kg alkuperäisestä 22 kg. Seitsemän viikon aikana oli kulunut 14 kg eli 2 kg viikkoa kohti. Onnistuin kuitenkin täyttämään kaksi Duon kipparilta lainaksi saamaani 3 kg kaasupulloa täysiin, nyt on kaasua 14 kg jatkoa varten.
Laitoimme myös kaikki likaiset liina- ja muut vaatteet pyykkiin. Kirsi lähti bussilla lentokentälle neljän aikoihin iltapäivällä. Minä vietin muutaman tunnin paikallisessa kirjastossa lukemassa sähköpostia ja uutisia netistä. Matkalla osuimme paikalle, kun hautajaissaattue eteni hiljaa kylän keskustassa kohti kirkkoa saattoväen seuraamana. Etumaisena kulki säkkipillinsoittaja pukeutuneena johonkin kiltin tyyliseen kansallisasuun.
Illalla lähdimme Marjatan kanssa tutustumaan paikallisten pubien iltaelämään. Vilkastahan se oli tämmöisessä lomakeskuksessa loma-aikaan maanantai-iltanakin.

Ei kommentteja: