5. heinäkuuta 2008

Takaisin vuonolta uuden miehistön voimin

Aamu aukeni taas raikkaana ja Marita kävi herättelemässä itsensä joella. Aamiaisen jälkeen tutustuimme kylään ja vaihdoimme loput matkakuulumiset. Saimme tiedon ettei Loimaalla ollut tapahtunut mitään erikoista. Ei ollut varsinainen uutinen. Keskipäivällä lähdimme hitaasti ajelemaan vuonoa kohti Stavangeria tavoitteena yöpyä Forsandin vierasvenesatamassa. Kaikki tulomatkalla nähdyt mahtavat maisemat olivat nyt uuden miehistön ihailtavissa.
Poikkesimme ruokailemaan voimalaitoksen laituriin ja samalla kokeilimme edellä mainittuja ”tuhansien” askelten portaita jonkin matkaa alkupäästä, mutta päätimme olla yrittämättä ylös asti, tuskin ainakaan oma kuntoni olisi kestänytkään kipuamista ylös. Samalla saimme tietoa voimalaitoksen vaiheista, joista selvisi, että kaikki näkyvä on jo poissa käytöstä ja uusi tehokkaampi voimalaitos on louhittu viereiseen kallioon näkymättömiin ja suojaan.
Tulimme vierasvenesatamaan hyvissä ajoin ja saimme venepaikan. Hinta oli ilman sähköä 50 NOK, sähkö olisi maksanut 25 NOK. Paikalla oli suihkut ja pesukoneet. Oli lauantai-ilta ja ilmeisesti siitä syystä veneliikenne oli erittäin vilkasta. Tuntuu, että täällä veneellä liikkuminen on vähän samaa kuin mopoilu nuorisolle suomessa. Kävimme kävelyllä kylällä ja totesimme, että kaikkialla on erittäin siistiä vaurasta ja kaunista. Rakennuskohteita oli runsaasti ja autokanta näytti korkealuokkaiselta. Norjalaisten öljytulot vaikuttanevat asiaan.

Ei kommentteja: