17. heinäkuuta 2008

Eteenpäin kanavalla

Aamu avautui sumuisen kauniina. Samassa laiturissa oli yöpynyt kanavalaiva, pitkä ja kapea ja jossa on asumiskelpoiset hytit. Se meni ensin sulkuun ja me sen vierelle. Sulun jälkeen oli silta ja sitten ajelimme aluksen perässä Loch Oich – nimiselle järvelle. Järven toisessa päässä oli kääntösilta ja siitä vähän matkan päässä Laggan sulut.josta päästiin Loch Loggy – järvelle, Gairlochyn sulun kohtasimme myös suomalaisia, jotka olivat lomamatkalla, tosin ilman venettä. Tästä oli enää lyhyt matka merelle, edessä oli vielä k ja kääntösillan jälkeen oli suoraan ajoa kapeaa kanavaa pitkin Banavie kylän yläpuoliseen satamaan. Matkan varrellaymmenen sulkua. Ensin on 8 portainen sulku, jota kutsutaan ”Neptunuksen Straircase” – nimellä meidän vapaan käännöksemme mukaan se on suomeksi ”Merenjumalan portaat” (?).
Banavien kylässä naisisto kävi täydentämässä ruokavarastoja ja käyttivät tilaisuutta hyväkseen tutustuakseen paikalliseen siideriin. Hyvältä oli maistunut. Marjatta löysi harrastajana paikallisen nalle – kaupan, yritti useaan otteeseen päästä käymään siellä onnistumatta kuitenkaan johtuen vaihtelevista aukioloajoista. Hän näki kaupan olevan auki, mutta silloin olimme keskellä sulkuja eikä hän muun miehistön onneksi lähtenyt sinne kesken kaiken.
Illalla alkoi sade, joka jatkui vielä seuraavankin päivän. Keittiössä valmisteltiin seuraavaa päivää mm. keittämällä paikalliset mielestämme liian makeat perunat salaatin aineksiksi.

Ei kommentteja: