20. huhtikuuta 2009

06.4.2009 Maanantai. Meritähti nostetaan telakalle.

Veneellemme oli sovittu nostoajaksi 10:30. Valmistauduimme hyvin ja irrotimme köydet puoli tuntia aikaisemmin mennäksemme nostopaikan viereen odottamaan vuoroamme. Ensin ajoimme lenkin marinan ulkopuolelle ja tyhjensimme septitankit.

Odotuspaikat olivat täynnä tankkaukseen jonottavia. Oma nostomme myöhästyi lähes tunnin ja jouduimme pyörittämään sen ajan venettä nostopaikan edustalla. Lopulta pääsimme peruuttamaan nosturin / lukin alle. Marinan väki oli ammattitaitoista ja toimivat harkiten sekä rauhallisesti. Vene nostettiin ensin ylös ja siirrettiin altaan viereen painepesurilla pesua varten. Totesin oman pohjan puhdistukseni onnistuneen melko hyvin runsas viikko aikaisemmin. Pohjastaan pesty vene siirrettiin telakka-alueelle. Telakan osuus päättyi tähän. Pohjan maalauksen tekisi telakan suosittelema kaveri meille suoraan ja maalit ym tarvikkeet piti ostaa hänelle. Marinan alueella olleesta Budget Marinesta sai rahalla kaiken tarvittavan. Halusin pohjaan primerin ja kaksinkertaisen myrkkymaalauksen koko pohjaan, vesilinjan lähellä kolminkertaisen. Maalin joukkoon laitettiin jotain terästystä. Käsittelyn pitäisi olla tehokas. Toivottavasti uteliaat kalat eivät kuole kotisatamassa Kustavissa.

Rouvat olivat samanaikaisesti löytäneet hiekkarannan ja rantabaarin. He olivat nauttineet molempien antimista sopivassa suhteessa ja saapuivat veneelle hilpeinä ja hyvän tuulisina.

Nyt jouduimme nousemaan veneeseen tikkaita pitkin. Korkeammalle nosto ei kuitenkaan auttanut hyttysten karkotuksessa. Niitä riitti tälläkin tasolla ja jouduimme taas tilkitsemään aukot yöksi. Marina oli tehty paikkaan, jossa oli hyttysille mieluisaa kasvustoa ja niitä parveili täällä sen vuoksi runsaasti sopivalla ilmalla. Hyttysiä karkotettiin sumuttamalla kerosiiniä auton lavalta tienvieri pusikkoihin.

Uni maistui kuitenkin. Nyt ei maininki haitannut eikä keikuttanut.

Ei kommentteja: