18. huhtikuuta 2009

30.3.2009 Maanantai. Huoltoa ja ulos satamasta

Rauhallisen, mutta hikisen ja kuuman yön jälkeen aloimme valmistella satamasta lähtöä. Päätimme tehdä muutamia huoltotöitä, jotka olisivat mukavampi hoitaa laiturissa. Kävin vielä mastossa kiristämässä yläsivuvantteja. Ne tuntuivat yhden kiristyksen jälkeen vielä liian löysiltä. Vaihdoimme moottoriöljyt. Kävin Volvon liikkeessä kyselemässä uusia vetolaitteen sinkkejä. Sinkkejä oli, mutta tyypistä ei saatu varmuutta, koska sähköt olivat taas poikki, eikä tyyppiä saatu tarkastettua tietokoneelta. Pyysivät tulemaan iltapäivällä uudelleen. Öljynvaihdon yhteydessä kävi ilmi, että Lucian Volvo edustaja oli myynyt väärän öljysuodattimen. Iltapäivällä jännite oli palannut verkkoon, tietokone toimi ja me saimme sekä sinkit, että oikeat suodattimet.

Onnistuimme myös täyttämään sukelluspullon puoleen paineeseen viereisessä sukellusliikkeessä. Olimme yrittäneet pullon täyttöä jo useammassa paikassa onnistumatta siinä. Syitä oli monenlaisia. Yhdessä paikassa ilmoitettiin, että pullo on liian vanha vaikka olin ostanut sen uutena 11 kk aikaisemmin.

Iltapäivällä kalastusvene tuli satamaan ja levitti komean saaliinsa laiturille. Ohikulkijat ihailivat kaloja kateellisina. Sähköjen palattua yritin uudelleen lippujen varauksia ja onnistuin saamaan rouville liput EasyJet´iltä hyvällä yhteydellä. Lontoo Catwick– Helsinki 58 euroa henkilöltä.

Tehdessämme Sepon kanssa huoltotöitä olivat Tuula ja Marjatta ehtineet hattukaupoille. Marjatta oli löytänyt pieneen tilaan painuvan viuhkahatun ja me saimme Sepon kanssa muukalaislegioonatyyliset lippikset, joissa oli niskan päälle laskeutuva aurinkosuoja.

Ennen pimeän tuloa irrotimme köydet laiturista ja siirryimme sataman edustalle lahdelle ankkuriin. Sieltä olisi helppo lähteä liikkeelle aamulla varhain. Alkuperäinen suunnitelmani oli ajaa täältä suoraan pohjoiseen saaren kahtia jakavaa jokea / kanavaa pitkin. Keskusteltuani paikallisten purjehtijoiden kanssa päätin kiertää saaren lounaiskärjen kautta kohti pohjoista.

Ankkuripaikalla kävi miellyttävä vilpoinen tuuli. Nautimme iltapalan veneen kannella katsellen kaupungin valoja.

Ei kommentteja: