20. huhtikuuta 2009

12.4.2009 Sunnuntai. Kohti Nevistä.

Herätys oli ennen viittä. Puurot ja muut aamiaistarjoilut olivat valmiina kohta viiden jälkeen. Olimme valmiit nostamaan ankkurin hieman ennen kuutta. Pentti oli herännyt tai me herätimme hänet. Hän oli veneensä kannella toivottamassa hyvää matkaa.

Purjehdimme kevyessä myötätuulessa koko päivän. Matkaa kertyi 42 Nm ja purjehdusaika oli hieman alle 9 tuntia. Kiinnityimme poijuun Charlestown edustalle poijuun. Sijainti 17N08,3 062W38,1.

Purjehdusoppaan mukaan maahan kirjautuminen ei enää onnistuisi samana päivänä. Ruokailun jälkeen lähdimme katsomaan rantaan. Ajelimme jollalla sopivaan paikkaan matkustaja-aluslaituriin. Kävelimme laituri alueelle. Aikomuksemme lähteä kaupungille sai pahan kolauksen. Satamassa ollut virkapukuinen tomera täti tiedusteli mitä miehiä ja minne menossa? Kerroimme hakevamme maahan kirjautumispistettä, vaikka tiesimme sen olevan suljettuna. Saimme kuulla häneltä, että huomenaamulla kahdeksalta avataan. Kerroimme, että me vähän jaloittelemme tässä satama-alueella. Se ei sopinutkaan viranhaltijalle. Hän ilmoitti, että ei ole sallittua oleilla laiturilla ellei ole virallisesti kirjautuneena. Mars mars veneeseenne. Hän tuli tarkistamaan laiturille, että varmasti lähtisimme.

Palasimme veneelle ja aloitimme ruuan laiton. Tänään menu koostui eilen ostetuista kanapihveistä ja paistetuista perunoista lisukkeineen. Illan aikana seurattiin sataman elämää.

Ei kommentteja: