20. huhtikuuta 2009

09.4.2009 Torstai. Veneen kunnostuspäivä I.

Aamulla heräsimme Sepon kanssa kohtalaisen pirteinä. Aamiaisen annostukset piti arvioida uudelleen. Kaurapuuroon reseptiksi valitsin 1 muki ryynejä ja 2 mukia vettä. Viskositeetti oli melko kohdallaan ja määrä lievästi yläkantissa. Mittaaminen on tälle määrälle niin yksinkertaista, että parempi jatkaa tällä.

Seppo kävi palauttamassa vuokra-auton. Minä ryhdyin valmistelemaan huolto- ja muita töitä. Etuvessan pohjaventtiili on jumiutunut auki asentoon. Kari sai venttiilin viimeksi liikkeelle elvyttämällä sitä CRC kanssa karan juuresta Kanarialla. Nyt emme saaneet sitä elvytettyä liikkeelle samalla lääkkeellä. Yritimme irrottaa sen vaihtaaksemme sen uuteen, mutta emme muiden osien rikkoutumisen pelosta uskaltaneet käyttää riittävästi voimaa. Päätimme, että yksi vessa saa riittää niin pitkään kun taas löytyy imutyhjennyspisteitä. Päätimme tulpata ulosviennin ulkopuolelta. Kittiä runsaasti ja sopiva puutappi perään. Hyvä tuli - uskomme niin - avataan sitten suomessa.

Maston puomin kisko katkesi tulomatkalla. Vesan avustuksella tein uudet osat vaunun toiminnan palauttamiseksi. Suunnitelma onnistui hyvin. Ainoa ero vanhaan on kiskon lyheneminen 300mm. se ei tunnu haittaavan.

Vaihdoimme myös vetolaitteen sinkin. Vanhasta oli vielä jäljellä n. puolet. Taittolapapotkurin sinkki oli häipynyt kokonaan. Emme saaneet uutta, St Martiinilla olisi sellainen saatavilla. Puhdistimme urat ja kierteet ja laitoimme kolme kierrosta ilmastointiteippiä päälle. Tarkoitus oli kiinnittää uusi ennen Azoreille lähtöä veden alla.

Tulomatkalla vaurioituneen tuuliperäsimen asensimme myös paikalleen. valmistaja toimitti uuden akselin vääntyneen tilalle. Uudelleenasennus tuntui toimivan. Tarvitsemme tuuliperäsimen ensisijaisesti varaperäsimeksi, mutta saatamme kokeilla sen toimivuutta myös tuuliohjauksella.

Ilta hämärtyi ja päätimme jättää tehtävää seuraavallekin päivälle. Suihkun jälkeen laitoimme illallista. Ruokajuomana oli pullo punaviiniä. Annostusta ei muutettu vaikka miehistön lukumäärä putosi puoleen. Pullo on sopiva mittayksikkö. Uni tuli tänäänkin.

Ei kommentteja: